Härligt pulserande produktion bjuder Tove Lo oss på när hon släpper loss singeln Grapefruit. Kanske artistens ärligaste och viktigaste låt.

DOLBY ATMOS

Här tar sångerskan upp om sin kroppsfixering och ätstörning som hon led av under tonåren. Så under den glättiga ytan döljer sig ett helvete som många ungdomar (och vuxna) lider av. Där allt går ut på att bli smalare och bli nöjd med sin kropp, vilket inte är lätt när man har fel skönhetsideal att jämföra sig med.

Om låten skriver Tove på sin YouTube:

”Jag har försökt skriva den här låten i över 10 år. Jag vet att jag inte har pratat mycket om det i intervjuer eller ens i min musik, vilket är min mest ärliga plats. Jag antar att jag var tvungen att hitta det rätta sättet att dela känslorna och den onda cirkeln av beteende jag fastnade i. Jag har varit fri från min ätstörning och mina kroppsproblem under väldigt lång tid men de tog upp för mycket av mina tonåren. Jag är inte säker på varför jag skrev den här låten nu. Kanske de två åren av stillhet väckte minnen, kanske behövde jag all den här tiden jag har varit fri från den för att kunna se tillbaka utan att känna smärta. En av de många känslor jag minns är att behöva krypa ur min egen hud. Jag kände mig så instängd i en kropp som jag hatade. Jag ville ha en video som porträtterade det, och Lisette och Toogie visste precis hur de skulle skapa det med mig. Det var ärligt talat riktigt svårt att sätta mig tillbaka i det där headspacet men det var nödvändigt för mig. Jag låter låten tala för sig själv nu.”

Videon till Grapefruit är regisserad av Lisette Donkersloot och du ser resultatet här.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011