Dansa den heta sommarnatten genom tillsammans med 1984 och singeln Baila Baila!

Favoriter Apple Music

Nej, det är inte en cover på Alvaro Estrellas låt med samma namn som han deltog i Melodifestivalen med 2021. Detta är istället en originallåt av gruppen från Ljungby som är extra allt i form av 80-talsnostalgi. Det är feta trummor, orchestral hits och medryckande synthmelodier. Lägg sedan till en refräng som verkligen alla kan sjunga med i efter första versen. Det finns med andra ord bara saker att älska med låten. En given sommarhit som kommer att gå varm på retrodansgolven denna sommar. Ingen sommar utan sol, rosé och Baila Baila, som det heter.

Om singeln berättar Magnus Carlsson i bandet:

”Med Baila Baila vill vi hylla 80-talets magi och minnas varma spanska nätter från kanske en tågluff eller charterresa.
Vi ville fånga essensen av eran, kombinerad med vårt vid det här laget välbekanta och typiska sound. Vi hoppas att alla där ute känner energin, spänningen och längtan efter de där oförglömliga nätterna på dansgolvet.”

Med låten vill ni minnas heta nätter i Spanien. Berätta mer. Vad är det bästa med utelivet i Spanien?

Vi är väl otroligt många som bevistat Spanien, Madrid, Barcelona, Mallorca, Ibiza etc. Och det som lockar än idag är nog minnen från ungdomens första resor dit och just få minnas de kvällar och nätter man upplevt. Även om man i dag inte skulle ens kunna drömma om att försöka sig på att klubba till 5-6 på morgonen.

Det har ju varit ömsom regn och sol i år. Men har ni hunnit skapa några nya sommarminnen denna sommar? 

Tyvärr har det varit alltför mycket jobb hittills. Dels våra vanliga arbeten och sedan att sitta inomhus i studion och göra en massa justeringar och därefter finetunings för att få fram den riktiga känslan i arrangemanget och melodin. Snart börjar sommaren, vilket är när Baila Baila släpps. Då ska vi se till att skapa gemensamma sommarminnen! I samband med släppet drar någon av oss till Barcelona för att försöka sprida låten på plats. Dessutom ska vi uppträda på Ljungbydagarna fredag den 18 augusti i vår hemstad Ljungby. Då ska vi se till att tältet lyfter när vi spelar Baila Baila och nya sommarminnen skapas! 

En perfekt sommardrink är? 

Det är så klart en drink med Lydéns Gin som bas. Nu när fläderblommorna nyligen har blivit plockade så får det bli en med fläder. Utöver rikligt med Lydéns Gin i glaset, så 0,5 dl hemgjord flädersaft, 1 dl Tonic , en citronskiva och några blad citronmeliss. Samt oförskämt stora mängder is förstås. 
Lydéns vann just ett nytt guld på VM, och de är från Ljungby, precis som 1984. 

Sommarhits finns det ju många av. Ge oss tre favoritlåtar med motivering som gör dem till perfekt sommarmusik. 

Semester – Bo Kaspers Orkester
Ger den fetaste semesterviben en svensk låt kan uppbringa 

Call Me – Ivana Spagna
Sommaren 1987, Mallorca, Palma Nova, Club 33.. Say No More 

Sol Vind och Vatten – Ted Gärdestad
Ted och hans bror sätter ord och musik på precis vad en svensk sommar är och denna låt är tidlös

Hur föddes idén till Baila Baila och hur arbetade ni fram låten?

Musiken kom till först genom enbart jammande i studion och efterhand så växte det fram en latinokänsla i själva musiken trots att det från början latjades ganska mycket runt ett välkänt Depeche Mode element. Vilket fortfarande finns kvar väldigt tydligt för den som är uppmärksam.
Sen började vi fundera på om det var möjligt att få in lite Spanska textelement i och med latinoviben i låten, och det fungerade ju alldeles utmärkt visade det sig trots att vi inte har några kunskaper alls i Spanska egentligen. 
Vi vill se om flirten med lite mer typiskt italodisco sound med spanska inslag kan göra sig bättre i de spansktalande länderna. Vi hade även våra vänner från Mexico i åtanke också även om det nu blev nattlivet i Barcelona som låten till slut handlar om.

1984

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011