Musikskaparen Mergui går från klarhet till klarhet och det är bara en tidsfråga innan han är namnet på allas läppar. Nu är det äntligen dags för sångarens debut-EP och det är med besked han ger oss Dark Side of the Rainbow. I mina öron skulle detta lika gärna kunna vara The Weeknd eller Post Malone. Popnerven är så påtaglig att det skriker hit om varenda låt, produktionerna är så perfekt utformade för att passa in i dagens mainstrempop och merguis stämma är unik. Efter succén med singeln Sucks to know you (FU) ger sångaren oss nya fokussingeln Paradise. Här varvar han sitt atmosfäriska sound med R&B rytmer och en oemotståndlig melodi. Låten landar någonstans i ballad-världen men är inte riktigt en ballad ändå.

Apple Music

Paradise är Merguis nakna berättelse om ett brustet förhållande. Låten illustrerar den fasad vi ibland upprätthåller för att försöka låtsas som om allting är bra. Tillhörande videon är den sista delen i en trilogi av visuella tillskott där vi ser Mergui ligga på sårad på marken grubblandes över sina känslor. Innan han kort därpå försöker fly för att undkomma alla sina problem.

Mini-plattan Dark Side of the Rainbow är en otroligt personlig samling av låtar där vi hör sångaren skildra episoder ur sitt treåriga förhållande med en annan välkänd internationell artist.

”Det var komplicerat att ha ett förhållande framför kamerorna och i så ung ålder. Jag visste att jag genom min musik behövde lösa saker och ting.”

mergui

Som en liten bonus, kan du här även se Mergui framföra låten live under en vistelse i Los Angeles.
Lyssna och njut av denna stjärna.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
KMR Studios

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.