Musikskaparen Mergui går från klarhet till klarhet och det är bara en tidsfråga innan han är namnet på allas läppar. Nu är det äntligen dags för sångarens debut-EP och det är med besked han ger oss Dark Side of the Rainbow. I mina öron skulle detta lika gärna kunna vara The Weeknd eller Post Malone. Popnerven är så påtaglig att det skriker hit om varenda låt, produktionerna är så perfekt utformade för att passa in i dagens mainstrempop och merguis stämma är unik. Efter succén med singeln Sucks to know you (FU) ger sångaren oss nya fokussingeln Paradise. Här varvar han sitt atmosfäriska sound med R&B rytmer och en oemotståndlig melodi. Låten landar någonstans i ballad-världen men är inte riktigt en ballad ändå.

Nordiska Favoriter

Paradise är Merguis nakna berättelse om ett brustet förhållande. Låten illustrerar den fasad vi ibland upprätthåller för att försöka låtsas som om allting är bra. Tillhörande videon är den sista delen i en trilogi av visuella tillskott där vi ser Mergui ligga på sårad på marken grubblandes över sina känslor. Innan han kort därpå försöker fly för att undkomma alla sina problem.

Mini-plattan Dark Side of the Rainbow är en otroligt personlig samling av låtar där vi hör sångaren skildra episoder ur sitt treåriga förhållande med en annan välkänd internationell artist.

”Det var komplicerat att ha ett förhållande framför kamerorna och i så ung ålder. Jag visste att jag genom min musik behövde lösa saker och ting.”

mergui

Som en liten bonus, kan du här även se Mergui framföra låten live under en vistelse i Los Angeles.
Lyssna och njut av denna stjärna.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011