Solala presenterar en helt ny riktning i sin karriär! Denna legendariska trio har under hela tio år förgyllt hela Sveriges konsertlokaler med sina vackra sångröster. Serien Solala Sessions har bland annat resulterat i samarbeten med bland andra Tommy Körberg och Sanna Nielsen. Men nu debuterar denna folkkära trio med eget material.

Favoriter Apple Music

Singeln The Feather placerar sångarnas röster i en kontext av pulserande synthar och spännande stämsång. Med mystik och integritet sätter de stämningen för deras kommande platta som lovar en hel uppsjö av den här typen av suggestiva arrangemang och drömlika vokaler. Produktionen är signerad ingen annan än den Svenska Björnstammens Åke Olofsson. Där jag tycker mig känna igen det snygga synth-ljudet från pop-stjärnskottet Paula Jivén som Åke även proddat för. Såhär säger sångarna om låtskrivarprocessen:

“Inspirationen till soundet kom från Jens usla Supreme-synt som försökte återskapas i studion. Bland det första vi visste i produktionen var att den skulle ha ett klassiskt ‘fritidsgårds-komp’ i trummorna. Den första textraden ‘Standing in the shadows / With a suit and comb’ var också den första textraden som skrevs och utifrån den raden byggdes hela textens historia och stämning.”

Solala

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.