Till en välstämd gura och drömsk melodi ger singer/songwritern H.B. Nielsen oss singeln Fever dream. Låten markerar den första från hans kommande album FROM / HOME och försätter mig i trans. Sångarens röst är lugnande och det vackra reverbet skapar en enorm akustik som ackompanjerar känslan perfekt.

Popmuzik in Dolby Atmos

Pandemin utmanade musiker att vara kreativa med sina inspelningsmetoder. För Nielsens innebar detta att köksbordet blev platsen för textförfattande och vardagsrummet studio. Den kommande plattan blev artistens möjlighet till reflektion om ensamheten. Längtan efter mänsklig kontakt födde gnistan till projektet som vi nu får avnjuta det första smakprovet ifrån.

“Jag tillbringade mycket tid för mig själv under månaderna jag skrev albumet och blev förvånad över hur snabbt och lätt en solitär vardag blev det nya normala sinnestillståndet. Sverige blev inte nedstängt, och jag gick till jobbet som vanligt, men ändå kändes närhet till människor som ett avlägset minne. Fever dream befinner sig någonstans mellan ett drömlikt tillstånd av längtan till en älskad och en påtaglig ensamhet.“

H.B. Nielsen

Med själen i americana och folktraditioner har Nielsen skapat en egen genre där han även inkluderar indie- och postrockelement. Utanför musiken är sångaren bildkonstnär och tatuerare. Han har tidigare bott i New York, men är nu återigen tillbaka i Sverige. Låt oss hoppas att artisten förblir här ett tag så vi kan avnjuta hans musik live.

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music Svensk Pop
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.