Åh, detta var fint.
Simon Riise öppnar upp om sina känslor för en person som tidigare fanns i hans liv på den emotionella singeln Sjung för mig. Det är tankarna om vad som skulle ha kunnat blivit och hur det blev. Hur personen gått vidare och hur man själv upptäcker personens nya liv på internet.

Popmuzik Podcast

“Det är en låt om att få tag på lite mer information än man egentligen vill ha, och vad det kan göra med en när höstmörkret smyger sig på. Om kaninhålet man så mycket lättare faller ner i under höstmånaderna.”

Arrangemanget är mjukt och i grunden gitarrdriven. Sången len och uttrycksfull. Det blir en fin och ärlig höstballad som gjord att kura ihop i soffan och lyssna på.

“Låten är kanske mer skriven för mig själv än för andra. Därför tog jag fasta på att få till känslan jag hade när jag satt i min höstruskiga lägenhet, och jobbade mycket med att spegla det i ljudbilden. Vissa delar av låten är inspelade med mobilen för att få till en riktigt nära och intim känsla.”

Vid sidan av sina solosånger är Simon även en fast medlem i Jon Henrik Fjällgrens band, som just nu är ute på turné. Om du går på dessa konserter fins möjligheten att du även får höra Simon framföra just denna låt för dig.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011