Brittiska PRIESTESS ger oss emotionell och suggestiv alt-pop med nya singeln Holy flesh.
Låten i sig utgår från ett piano för att sedan byggas på med synthar, feta trummor och körer. Det går från det vackert avskalade till det dramatiska och mörka.

Följ på Apple Music

Över arrangemanget löper sångerskan Kate Fleur Youngs mjuka röst sjunger om heligheten inom det kvinnliga och den ilska som känns när våld i ord och handlingar utövas mot en person, när den i grunden är en helig varelse.

Sångerskan berättar:

”Den skrevs vid en tidpunkt då jag kände mig ”svag” och underminerad för att jag visade känslor. I århundraden har kvinnor fått känna så här och jag ville skriva en sång om den där tysta ilskan, som ofta kan lämnas utan någonstans att släppas ut eller placeras i samhället. För videokonceptet. Jag ville skapa något som liknar en Gothic Folk Horror-kortfilm, med häxkonst och mord som huvudteman.”

Holy flesh släpps tillsammans med en musikvideo som regisserats av Ana Lemos och spelats in kring staden Fairlight Glen vid den brittiska sydkusten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011