Brittiska PRIESTESS ger oss emotionell och suggestiv alt-pop med nya singeln Holy flesh.
Låten i sig utgår från ett piano för att sedan byggas på med synthar, feta trummor och körer. Det går från det vackert avskalade till det dramatiska och mörka.

Apple Music Svensk Pop

Över arrangemanget löper sångerskan Kate Fleur Youngs mjuka röst sjunger om heligheten inom det kvinnliga och den ilska som känns när våld i ord och handlingar utövas mot en person, när den i grunden är en helig varelse.

Sångerskan berättar:

”Den skrevs vid en tidpunkt då jag kände mig ”svag” och underminerad för att jag visade känslor. I århundraden har kvinnor fått känna så här och jag ville skriva en sång om den där tysta ilskan, som ofta kan lämnas utan någonstans att släppas ut eller placeras i samhället. För videokonceptet. Jag ville skapa något som liknar en Gothic Folk Horror-kortfilm, med häxkonst och mord som huvudteman.”

Holy flesh släpps tillsammans med en musikvideo som regisserats av Ana Lemos och spelats in kring staden Fairlight Glen vid den brittiska sydkusten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.