Den brittiska duon TONICA ger oss medryckande pop med senaste singeln Perfect lie. En låt som hämtat inspiration från 80-talet och sedan moderniserats till dagens mer polerade produktion. Resultatet är lysande pop med lekfulla gitarrer, funkig basgång och en melodi som kommer sätta sig på skallen efter bara en lyssning, det garanterar jag.

POPMUZIK SUMMER

Om singeln berättar Amory och Sam för oss:

Perfect lie skrevs för att spegla några av våra frustrationer under de senaste åren. Det kändes som om vi hade en fantastisk samling låtar som vi verkligen ville dela med världen, men timingen var helt fel (lokalerna var stängda och musikbranschen stod mest stilla), vilket försatte oss i ett konstigt tillstånd av förlamning i ett år eller så.

Det handlar egentligen om att ”bevara tron” under svåra tider; den här typen av återkoppling till bandets namn och vad musik betyder för oss, det är vår form av komfort och eskapism. Vi kan inte föreställa oss att göra något annat med våra liv egentligen, mitt i pandemin skulle vi dagdrömma om att göra en karriär inom musik, även om det var tillfälligt ouppnåeligt. Det blev ”den perfekta lögnen”, men jag tror att det finns ett universellt budskap inom banan som uppmuntrar människor att hålla fast vid det de tror på.”

Till Perfect lie släpper duon även en lekfull och musikvideo som hämtat inspiration från b-skräckisar, vilket såklart är oerhört underhållande.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011