Amerikanska The New Division är tillbaka i bloggen med singeln Silent films, som då blir bandets tredje för året.

Apple Music Svensk Pop

Låten i sig handlar om ett omtumlat förhållande mellan två manusförfattare i stumfilmseran av filmhistorien. Jag som älskar film och framförallt filmhistoria blev ju lite lycklig av inramningen måste jag säga. Att produktionen sedan är snygg och mäktig elektronisk pop gör ju inte saken sämre.

Om singeln berättar John Kunkel i The New Division:

”Jag trodde att det skulle vara en rolig övning att skriva ett musikstycke om något jag inte är bekant med. Det översattes senare till Silent films, som går in på vad texten skildras. Även om låten inte direkt är okomplicerad om vem som har fel eller rätt, tror jag att det finns en öppen anda av konkurrens som lyssnaren kan dissekera mellan raderna.”

Låten är tagen från bandet kommande femte album som släpps senare i år.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.