Amerikanska The New Division är tillbaka i bloggen med singeln Silent films, som då blir bandets tredje för året.

Dolby Atmos

Låten i sig handlar om ett omtumlat förhållande mellan två manusförfattare i stumfilmseran av filmhistorien. Jag som älskar film och framförallt filmhistoria blev ju lite lycklig av inramningen måste jag säga. Att produktionen sedan är snygg och mäktig elektronisk pop gör ju inte saken sämre.

Om singeln berättar John Kunkel i The New Division:

”Jag trodde att det skulle vara en rolig övning att skriva ett musikstycke om något jag inte är bekant med. Det översattes senare till Silent films, som går in på vad texten skildras. Även om låten inte direkt är okomplicerad om vem som har fel eller rätt, tror jag att det finns en öppen anda av konkurrens som lyssnaren kan dissekera mellan raderna.”

Låten är tagen från bandet kommande femte album som släpps senare i år.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.