Gärdet är en stadsdel i nordöstra Stockholms innerstad, som gränsar till Östermalm. Det är också namnet på en duo som består av Martin Löf och Frida Krantz som tillsammans gör drömmande och medryckande pop med en doft av 70- och 80-tal i arrangemangen. De debuterade i fjol med EP:n Lost it on you och jobbar just nu mot andra EP:n som släpps under sommaren.

Popmuzik Lover Patreon

Först ut från den är singeln Separate ways. Här har arrangemanget blivit lite mer synthigt, pulsen högre och vemodet djupare. Fridas mjuka sång och de luftiga syntharna ger fortfarande den där härligt drömliknande känslan som jag älskar och med Separate ways tar duon verkligen ett steg upp i sitt musikskapande säger jag.

Om låten berättar Martin för bloggen:

”Jag hade fastnat lite i skapandeprocessen när jag hörde låten Cool, Nice med bandet Cobra Man. Den gick i ganska högt tempo, högre än jag någonsin själv gjort en låt i så då tänkte jag att det ska jag testa och vred upp hastigheten på trummorna. Därefter tänkte jag att jag ville ha en basgång som till en början var fokuserad mer på rytmiken än tonerna. Efter det växte låten fram.
När man är klar med en instrumental är det alltid svårt att sätta ett namn på den, men det var ett namn som ploppade upp direkt och det var Separate ways. Efter att ha döpt projektet så skickade jag den till Frida.”

Separate ways i sig är en låt som handlar om olycklig kärlek. När man är kär i någon som varesig ser eller hör en. Frida skrev texten och berättar:

”Jag var ju egentligen väldigt ledsen när jag skrev texten. Men samtidigt kändes det som ett lättnad att få ut det och sätta ord på det som jag gick igenom. Så precis när Martin skickade låten med Separate ways som projektnamn så tänkte jag fan det är ju precis det här som jag går igenom. Att inse att man är kär i någon som varken ser eller hör en. Man börjar sakta förstå att personen inte har den bästa intentionen. Och att det bästa vore att gå därifrån. Att inte nöja sig med tomma ord och brustna löften. Utan fatta sitt eget värde och bara gå därifrån.”

Under sommaren får vi fler singlar, samt EP från duon.

Gärdet

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011