Efter att ha släppt singeln What if I i våras är Ira Moon nu aktuell med singeln Sleeper. Om förra singeln mer lutade åt indiepop, så är detta mer atmosfärisk drum’n’bass. Nej, du kan vara lugn, det är inte den där jobbigt stökiga drum’n’bass som var het under 90-talet, utan som sagt mer atmosfärisk och stämningsfull. Skön känsla överlag skulle jag säga.

Favoriter Apple Music

Sleeper handlar om vardagens stress och hur vi lever våra liv som om vi gick i sömnen. En nation med sömngångare som bara gör saker på rutin. Att folk behöver en ögonöppnare, något som får oss att vakna.

Jag bad Ira Moon svara på några snabba frågor om låten, som du kan läsa här:

Minns du känslan du hade när du skrev Sleeper

Känslan var ren och skär glädje. Jag och Pauline Klarr som jag skrev låten med bara vibade loss och testade massa konstiga ljud och effekter. När vi kort därefter fått klart melodi och grundprodd hade vi absolut en dos storhetsvansinne.

Hur är din relation till budskapet i låten – att vi är en nation av stressade sömngångare. Vad fick dig att bygga låten på just det temat? 

Jag hade kollat på filmen Inception dagen innan och jag tyckte att temat av att ”sova” men samtidigt vara vaken var intressant. Jag och Pauline pratade om det och hur det känns som att man ofta lever sitt liv som att man sover eftersom man sällan är närvarande. Man längtar efter framtiden och strävar efter nästa steg utan att njuta av livet just nu. Det är så lätt att tänka att man kommer bli glad när man får pengar, när man har semester, när man får det där nya jobbet eller när man köper den där tröjan. Men när kicken sen har lagt sig så börjar man återigen längta efter något nytt. Det här blev startskottet till låten och är tanken bakom att vi människor ofta lever som sömngångare.

Du använder drum’n’bass i låten – vem eller vad inspirerade dig att välja just den stilen? 

Vår lärare Gustav älskar drum’n’bass så han gav oss i brief att göra en drum’n’bass låt. Innan dess hade jag aldrig hört om genren (haha) så det är hundra procent hans förtjänst.

Din förra singel What if I var mer punkig indiepop och denna atmosfärisk elektronisk. Vad hade varit spännande att utforska härnäst? 

Jag gillar att utforska olika genrer eftersom det ger mig så mycket inspiration, så det kommer jag nog aldrig att sluta med. Eftersom både What if I och Sleeper är upptempolåtar så är jag sugen på att i framtiden visa upp en lugnare sida av Ira Moon där text och sång får stå mer i centrum. EP:n som kommer i vår går i linje med det och är liksom Sleeper mer åt det atmosfäriska och elektroniska hållet samtidigt som element av rockiga gitarrer och lofi texturer ingår. 

Ira Moon

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011