En vecka kvar till Midsommar, sedan går vi mot mörkare tider igen.
Johan och Sebastian listar fem var av sina popfavoriter även denna vecka, så du har några sköna nya låtar att fylla din spellista med.

Följ på Apple Music

Sebastians Popfavoriter

Brother Leo – Sunshine

Nu kommer det solsken! ÄNTLIGEN säger jag, som vi väntat på sommaren. Men skulle en molnig dag mot förmodan inträffa är det bara att slå på Brother Leos nya singel Sunshine. Här blandas oförskämt snygg topline med en organisk produktion och lekfulla syntar. Helt såld har även jag glitter i fickorna och solsken i mina ådror när jag lyssnar till den här låten. MAGI.

Benjamin Ingrosso – Bullet

Har någon missat att Benjamin Ingrosso är aktuell men ny platta? Om ja, har ni levt under en sten. Albumet är lysande och presenterar en spellista med extra allt. Det är i stort omöjligt att inte hitta en låt som tilltalar en. Mig tilltalade Bullet av den simpla anledningen att den är lekfull, lysande och bär på en mörk melankoli som tilltalar min musiksmak. Det andas The Weeknd och Michael men på Ingrossos vis.

Emilia Pantic – Död

Poplöftet Pantic är tillbaka med tredje singeln skriven i ingen mindre än Åke Olofssons studio i Sandarna, Göteborg. Sångaren fortsätter imponera med sitt poppunk-sound och träffsäkra texter. Produktionen är organisk och uttrycket kaxigt med rätt mängd popnerv för att tilltala alla musikkonsumenter och spellistor. En given hit från en lovande och driven ung artist.

Daniel Adams Ray – När jag blundar

Vem är inte svag för en grym melodi! Jag är i alla fall knäsvag för det och i När jag blundar träffar Adamas Ray alla rätt. Det här är låten jag vill skrika ut i sommar och skapa oförglömliga minnen till. Texten talar om materialism och skildrar en hård sanning om verkligheten, så vad är viktigare bland dessa chimärer och dimridåer än kärlek!

MØ – True Romance

Det enda danska  vill ha är äkta romantik. Hur svårt kan det vara? Nyligen fick vi plattan Motrodrome men i dagens popklimat är det så viktigt att ständigt vara aktuell. Så redan nu kommer ny musik! Inte alls mig emot. Svag för artistens elektroniskt drivna pop och slående hookar är den här helt klart en som läggs till i högen av favoriter. Med en rock-inspirerad elgitarr och snyggt beat knyter helt klart denna singel an albumets sound. 

Johan Popfavoriter

I Am Boleyn + Dear Sara – Taking my time

Vackert, drömliknande och emotionellt blir det när brittiska I Am Boleyn samarbetar med svenska Dear Sara på singeln Taking my time. Verkligen en juvel till låt från I Am Boleyns nya EP Lost Summer. Missa inte denna skymningsballad och framförallt inte hela EP:n.

The Fur – The Light

The Fur fyller ett år som artist och släpper singeln The Light. Än en gång får vi välproducerad och stor EDM som lätt skulle konkurrera med både Kygo, Alan Walker och Avicii. Helt klart min typ av klubbmusik skulle jag säga och The Fur visar att han aldrig gör en besviken.

Dotter – Only good die young

Ännu en svensk låt med engelsk titel. Denna trend som vi gått igenom i bloggens Patreon-exklusiva podd Popsvepet. Men som vanligt när det gäller Dotter så får vi ju en grym poplåt. Pampig, lekfulla synthar och visst är det lite Laleh över det hela?

LIAMOO – Never lie to you

När LIAMOO samarbetar med Andreas Moe, Marcus Svedin och Nicklas Lif blir resultatet precis sådär bra som man alltid vill artisten ska vara. Bra pop, med folkinslag och skönt beat. En medryckande poplåt som känns som given för våra spellistor kommande veckorna.

Bananarama – Masquerade

Åh, detta vart ju en guilty pleasure av rang måste jag säga. Härligt medryckande pop med dramatisk känsla med våra favorit-bananer. Allt producerat av veteranen Ian Masterson som sedan tidigt vet hur en bra poplåt ska vara.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011