Det är dags för Johan och Sebastian att lista några av de popfavoriter som släpps senaste veckan. Låtar som du absolut inte får missa, eller som du bör ge en extra lyssning och kanske slänga in i din favoritspellista. Om inget kan du följa bloggens spellistor och få allt serverat på ett silverfat.

Popmuzik Podcast

Alan Walker + Daya – Heart over mind

Jävlar viken hit! Alan Walker sätter skåp med nya singeln Heart over mind som han släpper tillsammans med sångerskan Daya. Det är till ett skönt och medryckande arrangemang samt en refräng att dö för. Lär hamna högt på topp- och spellistorna.

Dua Lipa – Houdini

Efter första lyssningen hade jag svårt att pussla ihop bitarna som utgör Houdini, men efter andra lyssningen var jag mållös. Popvärldens absolut största stjärna har gjort det igen och jag har haft detta mästerverk på repeat sedan release. 

Peg Parnevik – Stockholm

Jonathan Johanssons låt Stockholm är ju en favorit i original. Men när Peg Parnevik gör den till en otroligt snygg ballad med mjuka gitarrer och smäktande stråkar som tillsammans skapar magisk atmosfär finns inget annat att göra än att bli helt golvad. En tolkning som är just Så Mycket Bättre.

LEÓN – Dirt

Subtila synthar och svävande vokaler skapar en magisk ljudbild där LEÓN briljerar som aldrig förr. Med Dirt tar hon även självsäkra steg ut på dansgolvet och för oss allt närmare ett album. 

David Guetta + Kim Petras – When we were young (The logical song)

David är inte den första som lånat från Supertrams klassiker The Logical Song, och han lär inte bli den sista. Men här passade inkluderingen av 70-talsklassikern perfekt till denna 90-talsdoftande klubbdänga. Vemod och dans om vartannat.

Jonas Brothers + Bailey Zimmerman – Strong enough

Ett oväntat möte skapar ibland musikalisk magi. Precis detta sker när Jonas Brothers bjuder in Bailey Zimmerman till den 70-talsdoftande Strong enough. Mysfaktorn är på hög nivå och jag kan inte sluta lyssna. 

Løv Li – A little closer

Åh, den bygger upp så snyggt. Det blir filmiskt och skydd på arena-magi när dansken Løv Li ger oss senaste singeln A little closer. Som klippt och skuren för soundtracket till en kommande dramaserie på din favoritstreamingtjänst.

Oscar Zia – Nu

En kompletterande låt sätter punkt för hela Zias lysande album Heartbreakmiljonär. Låten Nu träffar alla rätt för mig och ger ett endorfinrus av kämparglöd och livsglädje. 

Marcus & Martinus – Christmas to me

Lägg in barnkörer, bjällerklang och stråkar i en jullåt och jag faller som en fura. Det är precis det som David Kreuger, Niklas Carson Mattsson, Fredrik Kempe gjort tillsammans med tvillingduon och skapar en nyskriven klassiker för denna och kommande jular.

Jubël – Butterfly

Iklädda 70-talskostymer pryder duon Jubël propert nysläppta EPn DAYDREAMIN. Med sin klubbiga pop och klockrena melodier har de levererat otaliga hits. Singeln Butterfly doftar även den storhet och lär gå varm i mina lurar. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011