Hösten är hör för att stanna känns det som. Ute är det kyligt och stormigt. Men våra spellistor är fyllda av varm pop. -Du följer dem väl?
Här kommer i alla fall en knippe musiktips från veckan som gått och som valts ut av Johan och Sebastian. Låtar som du borde ge en extra lyssning eller bara inte missa. Hoppas du hittar några nya popfavoriter i högen.

Skicka in din musik

Simon Russell – Moon Eyes 

Som en ömsint varm kram omfamnar Simon Russells röst mig när han sjunger om hur tiden ibland springer ifrån oss. Det här kommer utan tvekan vara min höstlåt – ni vet den där låten som man kryper upp i soffan till ett glas vin och känner en bitterljuv känsla sprida sig i kroppen av hur gröna vyer har skiftat till orangea. 

Klara Almström – Tack & Förlåt

Äntligen dags för Klara att släppa ny musik! Med Tack & Förlåt släpper hon sin andra singeln sedan Idol-äventyret och känns det som Almström hittar rakt in på topplistorna med denna lysande låt. Allt annat vore orimligt.

HOT AIM – Midnight 

Sebastian: Vad är bättre än att förlora sig själv till rytmen av riktigt bra musik. HOT AIM levererar en klockren hit i den 80-talsdoftande singeln Midnight. Produktion och vokaler står i perfekt balans för att skapa en lyssning som man vill playa flera gånger om. 

Bananarama – Feel the love

Underbart drömliknande och pulserande på samma gång. När Bananarama nu samlar sig för att fira 40 år i popmusikens tjänst, är det till tonerna av just Feel the love. En låt som är likt en ömsesidig kärleksförklaring. Vi känner deras kärlek och förhoppningsvis känner de vår.

Agnes Matsdotter – Sajk 

Mörker och bas har blivit Agnes signum och i Sajk manifesterar hon detta genom en löjligt bra popuppvisning. Med hemsökande melodi och läckra vokaler sitter jag som i hypnos genom hela lyssningen och hungrar efter ett album där jag kan förlora mig i artistens musikaliska värld. 

LiLL – Din luft

Med sin elektroniska och skönt pulserande produktion fastnade jag snabbt och lätt för Din luft. En låt som innehöll alla de där ingredienserna som jag uppskattar i en låt i form av vemod, mörker och energi. Det hela doftar lite The Knife, innan de mest blev konstiga.

Flora Summers – Little while longer

Flora Summers flög in som en frisk fläkt i mina lurar under våren. Hennes soldränkta vintage-sound har letat sig in på flera av mina spellistor och jag väntar med spänning på artistens kommande EP. Singeln Little while longer är hennes bästa släpp hitintills och gör inte väntan lättare.

The Embassy – Amnesia

När The Embassy spelar, lyssnar man. Sådana är reglerna. Göteborgarna gör oss inte besvikna när de nu släpper singeln Amnesia. Med sköna housebeats, piano och fårläten (för det ska man ha i poplåtar uppenbarligen), är det som det ljuva 90-talet aldrig tagit slut. Ett helt album bli det i den 3:e November.

Caroline Polachek – Dang 

Lekfullheten är så provocerande bra när Caroline ger oss den magiska singeln Dang. Hennes tydliga sound går att höra på mils avstånd och jag smälter fullkomligt för den här typen av pop! 

Ross Lynch & The Driver Era – Rumors

Disney-skådespelaren Ross Lynch, som nyligen var med i Troye Sivans video till One of your girls och då startade rykten om de två var ihop, släpper lägligt nog en låt som heter just Rumors som svar på det. Skönt medryckande pop med stor hitkänsla blir det i alla fall och det är ju det vi vill ha i första hand. Sedan hatar man ju inte smaskiga rykten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011