Då har det äntligen blivit dags för CeCe Mix att ge oss sin debut EP Something. Sedan singeln Hand me a gun har jag varit mäkta imponerad av denna poprock-prinsessa. Ljudbilden är smutsig, mörk och mystiskt. Men det balanseras skickligt upp med snygga popmelodier och glimrande sång. Fokusspåret Wrong visar tydligt prov på detta med sin grunge-inspirerad framtoning där melankoli möter ett känslosamt och ilsket uttryck. För att få fram denna ljudbild har sången sjungit i en Shure SM58 mick som matchas dånande live-trummor och svävande synthar. 

Apple Music Svensk Pop

Även om singeln Wrong är en helt klart lysande låt är det ändå åt Violet Wave som mina öron dras. Helheten känns popig med skön, med bär ändå på komplex rytm som varvas med en dynamisk produktion. Som mest imponerad är jag i pre-chorus partierna där artisten skalar ned, utesluter elgitarren till fördel för akustisk och växlar klanderfritt mellan falsett och bröströst. 

På CeCe Mix debut EP kastas vi in i en värld av grunge och pop på ett sätt som är direkt talande till samtidens populärmusik. Poppunk är trot allt återigen en av de största musikgenrerna! Men förutom att jag tror att detta är en väldigt kommersiellt gångbar EP, gör CeCe ett magiskt jobb i att skapa starka melodier och distade ljudlandskap för det brustna hjärtat. Med en hint till 90-talet skapar hon rå men ändå lekfull popgrunge som känns ganska unikt på den svenska marknaden. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.