Då har det äntligen blivit dags för CeCe Mix att ge oss sin debut EP Something. Sedan singeln Hand me a gun har jag varit mäkta imponerad av denna poprock-prinsessa. Ljudbilden är smutsig, mörk och mystiskt. Men det balanseras skickligt upp med snygga popmelodier och glimrande sång. Fokusspåret Wrong visar tydligt prov på detta med sin grunge-inspirerad framtoning där melankoli möter ett känslosamt och ilsket uttryck. För att få fram denna ljudbild har sången sjungit i en Shure SM58 mick som matchas dånande live-trummor och svävande synthar. 

Följ på Apple Music

Även om singeln Wrong är en helt klart lysande låt är det ändå åt Violet Wave som mina öron dras. Helheten känns popig med skön, med bär ändå på komplex rytm som varvas med en dynamisk produktion. Som mest imponerad är jag i pre-chorus partierna där artisten skalar ned, utesluter elgitarren till fördel för akustisk och växlar klanderfritt mellan falsett och bröströst. 

På CeCe Mix debut EP kastas vi in i en värld av grunge och pop på ett sätt som är direkt talande till samtidens populärmusik. Poppunk är trot allt återigen en av de största musikgenrerna! Men förutom att jag tror att detta är en väldigt kommersiellt gångbar EP, gör CeCe ett magiskt jobb i att skapa starka melodier och distade ljudlandskap för det brustna hjärtat. Med en hint till 90-talet skapar hon rå men ändå lekfull popgrunge som känns ganska unikt på den svenska marknaden. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011