Till ett simpelt men nervkittlande rhodespiano ger Göteborgsartisten Saga Back oss ett imponerande spår genom singeln Hideaway. Innerlig sång välkomnar oss in i denna varma poplåt som trots sin framtoning bär på en hel del vemod. När Saga författar text iklär hon sig nämligen oftast de motstridiga sakerna som gör ont eller får oss att må dåligt. Hårt möter således mjukt vilket skapar ett unikt sound och ljudbild där berättandet står i fokus. Helt klart i min smak!

Favoriter Apple Music

”Det började med en rad, den som kom att bli låtens inledande, som på något vis sammanfattar hela låtens innebörd för mig – känslan av att ibland nästan leta efter något som kan bekräfta ens värsta förväntningar eller bild av hur saker och ting är, efter en ursäkt för att slippa göra saker.”

Saga Back

Smått tagen av Sagas röst är jag glatt överraskad att detta endast är första smakprovet från en kommande EP. På minisamlingen kommer sångaren visa upp en ny riktning och ljudbild som särskiljer sig från debutalbumet All is not well in heaven. Med tanke på hur bra den aktuella singeln låter är mina förväntningar skyhöga. Lägg därtill att sången som tillslut hamnade på den färdiga mixen av Hideaway är från demo-spåret. Så skulle jag vilja påstå att Saga Black i mina öron känns som en av Göteborgs mest närvarande och lovande röster. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011