Kärleken till Roxette kommer för alltid leva kvar i våra svenska hjärtan. Många trodde nog att historien skulle ta slut efter Marie Fredrikssons bortgång. Men efter många om och men har Per Gessle bestämt sig för att arvet ska leva vidare. Med en önskan att hylla allt vad duon står för, har Gessle samlat det gamla livebandet som tillsammans skapar PG Roxette.

KMR Studios

En helt ny spännande form bereder en väg för ett mer lekfullt sound där Gessle med stor respekt väljer att inte ersatta Marie Fredrikssons röst. Först ut av en rad singlar är The loneliest girl in the world. Mycket synth blandas med hookig melodi och den euforisk energi av att Roxette är ständigt i rummet. På den kommande plattan Pop-up Dynamo har Gessle strävat efter att skriva ett syskonalbum till till bland annat Look Sharp.

På tillhörande musikvideo får vi även där en stor hommage till duon som för tankarna till Dressed for success. I dryga tre minuter tar Gessle med oss till 1988. Vackert och nostalgiskt. Vad tycker ni om detta nya kapitel för Roxette? Har Gessle lyckats?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.