Kärleken till Roxette kommer för alltid leva kvar i våra svenska hjärtan. Många trodde nog att historien skulle ta slut efter Marie Fredrikssons bortgång. Men efter många om och men har Per Gessle bestämt sig för att arvet ska leva vidare. Med en önskan att hylla allt vad duon står för, har Gessle samlat det gamla livebandet som tillsammans skapar PG Roxette.

Popmuzik Podcast

En helt ny spännande form bereder en väg för ett mer lekfullt sound där Gessle med stor respekt väljer att inte ersatta Marie Fredrikssons röst. Först ut av en rad singlar är The loneliest girl in the world. Mycket synth blandas med hookig melodi och den euforisk energi av att Roxette är ständigt i rummet. På den kommande plattan Pop-up Dynamo har Gessle strävat efter att skriva ett syskonalbum till till bland annat Look Sharp.

På tillhörande musikvideo får vi även där en stor hommage till duon som för tankarna till Dressed for success. I dryga tre minuter tar Gessle med oss till 1988. Vackert och nostalgiskt. Vad tycker ni om detta nya kapitel för Roxette? Har Gessle lyckats?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.