Sivero är artistnamnet för Filip Sivertsson, som är en EDM-producent från Stockholm. Han debuterade med singeln All of you tidigare i år som streamats flitigt på de olika musiktjänsterna. Nu är han aktuell med uppföljaren Fresh Prince. En låt som bjuder på en perfekt lekfull mix av pop och klubbmusik för sommarens dansgolv.

Svensk Pop Apple Music

Jag bad artisten berätta lite mer om sig själv, vilket du kan läsa här nedan.

Lite kort, vem är Sivero?

Sivero är en 29 årig kille från Stockholm. Jobbar med min VVS-firma på dagtid och med musikdrömmarna på nätter.

Nämn några artister som inspirerat dig igenom åren och på vilket sätt.

Den första som egentligen inspirerade mig att göra housemusik var Basshunter för över 15 år sen. Han la ut något klipp och visade hur han hade gjort sin musik. Inspirationen har sedan självklart utvecklats där jag på senare tid påverkats mycket av Avicii, Martin Garrix och Kygo. Det som satte pricken över i:et, som gjorde att jag helhjärtat ville satsa på detta var när jag via en gemensam vän träffade artisten Ehrling som visade hur han gjorde sina låtar.

En låt som alltid får igång dig på dansgolvet är…

Det är svårt att undvika att säga Levels här. Går man inte igång på den så får man nog börja tänka i andra tankebanor.

När började du producera egna låtar?

Jag började vid 12-13 årsåldern när min vän visade mig musikprogrammet FL Studio. Det var dock inte förrän 2021 (förra året) som jag tog tag i det på riktigt och började producera låtar.

Du debuterade tidigare i år med singeln All of you. Hur har låten tagits emot av publiken?

Det är svårt att svara då jag inte spelat låten på någon show än, men då lyssningarna på Spotify fortfarande tickar på bra så får jag se det som ett gott tecken!

Nu är du aktuell med singeln Fresh Prince. Är serien en favorit?

Serien gick ju alltid på TV när man kom hem från skolan i sina yngre dagar vilket ändå gjorde den till någon form av favorit. Will Smith var ju ”The Fresh Prince” oavsett om det var i Philadelphia eller Bel Air, och jag hoppas att de som lyssnar känner samma sak som han kände i serien.

Berätta om låten. Hur arbetade ni fram den och vad handlar den om?

Jag tog fram en skiss som jag sedan visade för artisterna Hogland och Charlie South. De jobbade vidare och tog fram låttext och melodin för att sedan sätta oss ned och göra färdigt den. Låten handlar om en person som varit med om mycket i sina yngre dagar, och som har svårt att gå vidare medan personens vänner gör det. Han vill istället leva kvar som ”Fresh Prince”.

Vem är det som sjunger på den och hur kom samarbetet till?

Det är artisten Charlie South (Pontus Söderman) som sjunger på låten. Hogland arbetar mycket med många artister där en av de mest frekventa samarbetena är Charlie South som jag fick äran att samarbeta med. Låten spelades in två semitoner upp för att sedan möjliggöra en bra nedpitchning av själva vokalspåret. Därav låter det inte som Pontus vanliga röst då vi siktade på en lite mörkare feeling för just denna låt.

Vad ser du fram emot under sommaren nu?

Först och främst är det självklart detta låtsläpp, men även en tidig semester till Spanien innan midsommar. Sedan blir det 30årsfirande för mig och givetvis mer musikproducerande och nya låtsläpp!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Covered PSB
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011