Elin Louise är en singer-songwriter på 27 år från Kronoberg. Just nu är hon aktuell med singeln Lilla vän, en låt som artisten skrev till sin lillasyster som föddes förra året.

Popmuzik Podcast

“Känslan att något så litet kan vara så stort och viktigt. Något så skört kan skapa något så starkt. Men även oron i att livet inte alltid kommer vara lätt. Oavsett om det är skrapsår på knäna efter att ha ramlat med cykeln, hjärtekross, glädjedans, nytt jobb eller var livet än bär – så vill man finnas där.”

Elin Louise

Resultattet är en fin och emotionell låt som jag kan tänka mig många med syskon (och egna barn för den delen) kan känna igen känslorna i. När man vill beskydda och följa barnets resa genom livet. Att bara få överösa det med kärlek och värme.

“För mig är även låten en metafor för kärleken man kan behöva ge till sitt inre barn. Det är tyvärr många som inte fått den närhet eller kärlek de behövt när de vuxit upp, och därför är det viktigt att de tar hand om sitt inre barn. Det barnet är fortfarande i behov av allt som hen inte fick, och nu är det upp till oss att ge näring och kärleken den behöver.”

Elin Louise

Lilla vän var även uttagen till regionsfinalen i P4 Nästa i Kronoberg, där den dock inte gick hela vägen i finalen. Men jag kan tänka mig att många nya lyssnare har fått upp ögonen för Louise Ljungberg (som är Elin Louises riktiga namn) och hennes musik.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011