Elin Louise är en singer-songwriter på 27 år från Kronoberg. Just nu är hon aktuell med singeln Lilla vän, en låt som artisten skrev till sin lillasyster som föddes förra året.

Apple Music

“Känslan att något så litet kan vara så stort och viktigt. Något så skört kan skapa något så starkt. Men även oron i att livet inte alltid kommer vara lätt. Oavsett om det är skrapsår på knäna efter att ha ramlat med cykeln, hjärtekross, glädjedans, nytt jobb eller var livet än bär – så vill man finnas där.”

Elin Louise

Resultattet är en fin och emotionell låt som jag kan tänka mig många med syskon (och egna barn för den delen) kan känna igen känslorna i. När man vill beskydda och följa barnets resa genom livet. Att bara få överösa det med kärlek och värme.

“För mig är även låten en metafor för kärleken man kan behöva ge till sitt inre barn. Det är tyvärr många som inte fått den närhet eller kärlek de behövt när de vuxit upp, och därför är det viktigt att de tar hand om sitt inre barn. Det barnet är fortfarande i behov av allt som hen inte fick, och nu är det upp till oss att ge näring och kärleken den behöver.”

Elin Louise

Lilla vän var även uttagen till regionsfinalen i P4 Nästa i Kronoberg, där den dock inte gick hela vägen i finalen. Men jag kan tänka mig att många nya lyssnare har fått upp ögonen för Louise Ljungberg (som är Elin Louises riktiga namn) och hennes musik.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.