Joakim Berg släppte ju äntligen sitt debutalbum som soloartist i våras. Jag fortsätter glömma hette det och var för många ett kärt återbesök av en av Sveriges bästa låtskrivare.
Nu får vi en julkapp i form av singeln Sommaren, där Berg sjunger en duett tillsammans med Maria Jane Smith från Smith & Thell. En vemodig och vacker poplåt om de kalla vindar som blåser över världen just nu, men som tillslut måste bli varmare. För sommaren kommer alltid.
En längtan inte bara efter den metrologiska sommaren, utan också ett varmare debattklimat.

Svensk Pop Apple Music

Berg och Smith har tidigare arbetat ihop när de bland annat var med och skapade låten Korthus för Maxida Märak. Men nu blir det som sagt deras första låt som de släpper tillsammans.

Om samarbetet berättar Maria Jane Smith för bloggen:

”Vi tyckte att om någon vinter behöver en sommarlåt så är det den här vintern. Låten är en betraktelse av de kyliga vindarna som blåser i världen, en längtan efter mänsklig värme, och en påminnelse om att det alltid vänder till sist.”

Videon till Sommaren är regisserad av Nim Kyong Ran och du ser resultatet här:

Följ Joakim Berg på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011