Göteborgs-baserade Blizz Bugaddi är musikskaparen med många strängar på sin lyra. Förutom artist, låtskrivare och eftertraktad producent är han även DJ, entreprenör och kreativ visionär. Successivt har Blizz byggt sig ett namn som har bidragit till samarbeten med några av branschens allra största, däribland kult-förklarade Promoe och världsartisten Elliphant. Känd för sina experimentella produktioner och unika sound har han skapat allt från pop, dancehall och R&B till Hip-hop, EDM och regelrätta remixer. Nu inleds dock ett nytt kapitel för den talangfulla producenten. 

POPMUZIK LOVER 2

Genom släppet av singeln Andetag presenterar Bugaddi sin första svenska pop-EDM hybrid. Soundet är futuristiskt och funkar lika bra på klubb som i lurarna på vilken pop-konsument som helst. Ett ganska smart musikaliskt möte då det gör hans positionering på den svenska marknaden unikt. Hooken är omedelbar och melodispråket tydligt! En självklart hit. 

På spåret samarbetar Blizz med inga andra än Broder Jakob. En nystartad duo bestående av två bröder som i vanliga fall skapar svensk vispop, men vidgar sina vyer och ger sig in i den mer elektoniskt drivna ljudbilden med bravur. 

På tillhörande video ser vi en futuristisk värd som för oss till TV-spelens sfär. Det är en dystopisk bild som möter vår näthinna, jorden står nämligen i ruiner och är precis påväg att förintas. De tre musikerna har animerats till astronauter och den luft vi normalt andas går inte att konsumera på grund av alla föroreningar. Kanske talande till det faktum att sångaren sjunger om att ta ett sista andetag innan allt är slut? En ren gissning från min sida, men en ganska kvalificerad sådan. Med det sagt lämnar jag videons syfte upp till betraktaren.  

Singeln och videon spanar ni in här. Detta vill ni inte missa!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011