Folksångaren och låtskrivaren Tom West har redan har rönt framgångar med sin låt Easy, Love från hans album Oncoming Clouds. Nu väljs artisten att återbesöka detta. Med den nya liveakustiska version av Easy, Love ger han lyssnare nöjet att njuta av varje ord han sjunger. Med sitt långsammare tempo och avskalade produktion visar West upp sin fjäderlätta sång ovanpå vemodig instrumentering. West frångår originalet något och introducerar en kvinnlig röst i den nya mixen, vilket bidrar till historien om längtan efter kärleken. Med det här tillägget innehåller den sista halvan av låten att båda parter vädjar tillsammans i harmonisk unison och hjärtskärande desperation att ”ta det lugnt med mig, älskling.”

West förklarar att när han har vuxit som låtskrivare genom åren, har han alltid gått tillbaka till originalet Easy, Love som en mall för hur man kombinerar en relaterbar, catchy refräng med omgivande sammanhang som sätter tonen. 

”Det var definitivt en av de första låtarna jag skrev där jag tycker att bilderna och musiken klickade på ett trevligt och lättillgängligt sätt.” Att göra om spåret gjorde det möjligt för mig att skapa en mjukare tolkning och träffa lyssnare med en tyngre känsla av reflektion som är mer spännande än original.

Låten reflekterar över ögonblicket när ett förhållande tappar spänningen. Följaktligen ställs karaktären inför ett beslut: ”vill jag arbeta med det här, eller släppa det?”.  

Tom West
Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.