Folksångaren och låtskrivaren Tom West har redan har rönt framgångar med sin låt Easy, Love från hans album Oncoming Clouds. Nu väljs artisten att återbesöka detta. Med den nya liveakustiska version av Easy, Love ger han lyssnare nöjet att njuta av varje ord han sjunger. Med sitt långsammare tempo och avskalade produktion visar West upp sin fjäderlätta sång ovanpå vemodig instrumentering. West frångår originalet något och introducerar en kvinnlig röst i den nya mixen, vilket bidrar till historien om längtan efter kärleken. Med det här tillägget innehåller den sista halvan av låten att båda parter vädjar tillsammans i harmonisk unison och hjärtskärande desperation att ”ta det lugnt med mig, älskling.”

POPMUZIK LOVER 2

West förklarar att när han har vuxit som låtskrivare genom åren, har han alltid gått tillbaka till originalet Easy, Love som en mall för hur man kombinerar en relaterbar, catchy refräng med omgivande sammanhang som sätter tonen. 

”Det var definitivt en av de första låtarna jag skrev där jag tycker att bilderna och musiken klickade på ett trevligt och lättillgängligt sätt.” Att göra om spåret gjorde det möjligt för mig att skapa en mjukare tolkning och träffa lyssnare med en tyngre känsla av reflektion som är mer spännande än original.

Låten reflekterar över ögonblicket när ett förhållande tappar spänningen. Följaktligen ställs karaktären inför ett beslut: ”vill jag arbeta med det här, eller släppa det?”.  

Tom West
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011