Efter att ha släppt singlarna Red carpet sand och Don’t be mad if I don’t come along började saker verkligen röra sig för Stockholmsduon NAYAD. Red carpet sand användes i HBO Max-serien The Other Two och succén var ett faktum. Shazam-sökningarna strömmade in och bandet började sakta men säkert växa och hitta en ny publik. Senare användes samma låt även i julhelgens stora Netflix-serie Emily in Paris. Inget dåligt momentum för duon som nu rider på vågen och släpper EP:n Neon Bedroom.

Skicka in din musik

“Under 2021 fick vi ett mail om samarbete som vi först avfärdade som nåt spam-mail. Men det visade sig vara sant, och kort därefter blev det klart att låten Red carpet sand skulle vara med i en TV-serie på HBO Max, The Other Two.”

Pernilla

På EP:n kan vi fördjupa oss i NAYADs eleganta och något drömliknande ljudlandskap. Det är sängkammarpop med snygga melodier och harmonier. Något som gör att gruppen hamnar i ett gränsland mellan Tame Impala och Roxette.
Personligen är jag såld på låten We’re not like this av de nya låtar som finns med. Här visar duon verkligen upp sitt poppiga och drömliknande sound. Jag gick i alla fall igång på låten totalt.

“Vi planerar egentligen aldrig längre än en låt i taget. Det får bli lite som det blir. Men vi märkte att vi också hade en historia att berätta med början, mitt och ett slut så det fick en EP, helt enkelt.”

Erik

Neon Bedroom är skriven av NAYAD samt producerad av duon tillsammans med Swedish Red Elephant, som även mixat.
Du hör EP:n via länkarna här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011