Med ett George A. Romero-inspirerat omslag bjuder Fakelife in oss till en skräckfilmsinspirerad samling låtar på EP:n Death by Radio, som alla går i retrodoftande synthwave-genrens tecken. Det är som att uppleva soundtarcket till en 80-tals rulle, vilket jag tyckte var sjukt underhållande. Som tillexempel saxofonpartiet i Ghost in the walls. Snyggt!

DOLBY ATMOS

Låten i sig handlar om att falla för någon man inte vet något om, och man vet inte vad de kan gömma för en. Att inte bry sig om varningssignalerna, även om de kanske kan vara dödliga… Bara storyn i låten känns som en bra skräckrulle, eller som ett avsnitt i nya American Horror Stories som jag slaviskt följer varje vecka på Disney+.

EP:n avslutas med den definitiva avslutningen i form av Neon Cemetery. Med en mörk och härligt pulserande synthwaveproduktion får en berättelse om kärlek som tar en med till graven, där de kan spendera resten av evigheten tillsammans. Visst får man lite kalla kåra av det?

Personligen är jag ju väldigt svag för denna typ av tematiserad samling låtar och just det faktum att inramningen av musiken var så mycket 80-tal gjorde mig helt lycklig. Alltid kul med skräckfilm och synthwave. Här fick jag ju bägge.

Så tryck in VHS:en och spela upp denna skräckantologi i form av Death by Radio. Du kommer inte att bli besviken.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011