Tidigare i år berättade Axling om singeln Somarvind som senare skulle leda upp till en hel EP. Dagen är nu kommen och den erfarne artisten släpper äntligen låtsamlingen Vemod, hopp och drömmar. Här presenterar han den mest personliga samling hitintills. Liksom titeln hintar om spänner artisten över alla palettens färger och känslor. Bland låtarna hör vi bland annat låtskrivaren reflektera över faderskap, genus, sjukdomar och hur man förhåller sig till vänner och drömmar.

Följ på Apple Music

”Det har runnit många tårar under själva skapandeprocessen för att jag har passat på att skriva när jag känt mig som mest nere eller som mest tacksam. Då har orden som formats av känslorna i sin tur känts äkta att sjunga. Som att gå till en psykolog och en ska berätta hur en mår fast det är bara du i rummet, dina tankar och en gitarr. Just i de stunderna har jag känt mig ganska ensam, vilket har känts jobbigt men samtidigt befriande. När jag hittade det känslomässiga stadiet kände jag mig tillräckligt stark för att skriva om min familjs sjukdom, psykisk ohälsa i vardagen, krossade musikdrömmar, den otroliga gåvan att bli pappa och den villkorslösa kärlek jag upplevde. Mitt i allt det blev sökandet efter vem jag är otroligt påtagligt och lärdomen att gå vidare blev verklighet. Utifrån den processen tyckte jag att namnet Vemod, hopp och drömmar fångar upp helheten av den nya EP:n.”

Axling

Det är inte utan att en tår faller från ögat när jag spår efter spår hör Axling öppna sitt hjärta och dela med sig av sitt innersta. När låtar blir personliga och råa på det här sättet är det omöjligt att inte känna varenda stavelse och vokal. Tittar vi på listan över samarbetspartners är den fylld med välrenommerade producenter däribland Philip Strand som bland annat jobbat med Icona Pop.

“Produktionsmässigt har målet varit att skapa en blandning av pop och indie á la 2022 – med en touch av 90-tal. Tänk dig en blandning av Thomas Stenström, Kent och Melodifestivalen. Där har du Axlings nya sound.”

Axling

Gripande och mäktigt men framförallt genuint och trovärdigt. Med Vemod, hopp och drömmar lämnar Axling framtiden vidöppen och lägger grunden för en lysande artistframtid.

Följ Axling på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011