Johan och Sebastian samlar fem av sina popfavoriter från veckan som gått så du inte missar godbitarna.

Följ på Apple Music

Johans Popfavoriter

Cazzi Opeia – I can’t get enough

Kylie-pop är liksom det bästa. När Cazzi Opeia är med i Melodifestivalen för första gången levererar hon just det och gör det med bravur. Men pulserande och lekfull pop får ju alltid igång mig. Så även denna gång.

Fredrik Jean Venard – Sen midsommarvals

Vemodigt och vackert av Fredrik Jean Venard när han levererar sin singel Sen midsommarvals. Den är en varm och behaglig fläkt under den råa vintern och ett viktigt budskap om att fortsätta trampa när vägen är tuff. 

Grant Knoche – Wish U were dead

Att önska någon lycka till efter att blivit behandlad som luft är ändå storsint av Knoche. Fler borde vara som honom helt klart. Framförallt när det kommer till starka poplåtar. Det gör han alltid lysande.

Regard + Years & Years – Hallucination

Regard fortsätter att imponera på dansgolvet och denna gång har han ingen mindre än Olly Alexander vid sin sida på den klubbiga Hallucination. En stark uppföljare till You tillsammans med Troye Sivan och Tate McRae och producenten håller regnbågsflaggan högt även denna gång.

SASO – I’m so bored

Pulserande pop från Danska SASO fick ju mitt hjärta att skutta extra hårt denna vecka. Lysande poplåt som garanterat kommer gå varm på gymmet kommande veckan.

Sebastians Popfavoriter

Troye Sivan + Jay – Trouble

I min värld träffar sällan Troye Sivan fel, så självklart var Trouble en grym poplåt. Som ledmotiv till film att betrakta är det här mindre filmmusik och mer radiohit. Älskar därtill de distade trummorna och lekfulla ljudbilden som målas upp. 

Mimi Webb – House On Fire

Brittiska Mimi Webb bjuder på en explosionsartad poplåt när hon ger oss House On Fire. Klyftigt  ihopsnickrad låttext varvas med ett stark budskap och skapar helt klart en låt som kommer spelas flitigt i mina lurar. 

Junie – Salt i mina sår 

Med en röst som träffar djupt och ett tema om olycklig kärlek blev jag otroligt berörd av Salt i mina sår. Kanske är jag extra känslig för den här typen av låtar, men det här kan ingen säga inte är annat än lysande! 

Beige – DUMBOM

Wow! När Beige rullar ut refrängen på DUMBOM blir nog vem som helst golvad. Det snygga beatet i kombination med souliga-vokaler skapar en läcker R&B inspirerad dänga som känns svår att finna på den svenska marknaden. 

BROODS + Tove Lo – I Keep 

Tagen från det splitternya albumet Space Island är singeln I Keep ett ganska talande exempel för hur ljudbilden för hela albumet låter. Atmosfärsikt, bitvis filmiskt och en möjlighet till verklighetsflykt. Jag är såld och att dessutom Tove Lo gästar gör saken ännu lite bättre.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011