21-åriga Natalie Barth är lite osäker på hur hon ska definiera sig själv. Hon dricker kaffe alldeles för sent på kvällen, fokuserar på det förflutna istället för att leva i nuet och är otroligt obeslutsam. Något som reflekteras i artistens låtar då hon skriver om de värsta delarna av livet, vilket samtidigt blir hennes sätt att lösa problem. Framför allt strävar dock artisten efter att vara ärlig i musiken hon skapar, i hopp om att den ska hjälpa någon annan genom svåra stunder.

Rent Free betyder allt för mig. Jag känner att det är mitt mest sårbara verk hitintills. Det är också det ärligaste jag skrivit och en exakt reflektion av vad jag vill säga. Texten talar om ett långt förhållande som slutade under början av pandemin, vilket gjorde det extremt svårt att gå vidare.  Känslan av att någon fortfarande tar plats i ditt sinne trots att man gjort slut är vad iden till att någon ”hyra in sig gratis” i ditt sinne kom ifrån.” 

Natalie Barth

Sammantaget är Rent Free en explosionsartad lyssning som blandar pop med indierock. Artistens önskan om att skapa något rått och ärligt når hela vägen fram och vi hör helt klart inspiration fåra Natalies förebilder Lorde och Lennon Stella

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.