Nisse & PopFolket är ett folk-popband från Linköping som består av Micke Phalen, Alexandra Ekelöf, Glenn Fransson, Johan Nilsson, Torbjörn Nilsson och Jonathan Svensson.
Med förebilder som Traste Lindéns Kvintett och Perssons Pack i en salig blandning med popmelodier från Noice och Gyllene Tider är det helt klart ett band som försvarar den svenska musikskatten, både när det gäller pop och folkmusik.

Svensk Pop

Debutsingeln med bandet heter Spelemannen. En låt som är fylld av positiv energi och som kan ses som en hyllning till alla de hårt arbetande kulturarbetare som vridit ut och in på sig själva de senaste två åren för att överleva pandemin. Det blir liksom som ett avslut på det mörka dagarna och att vi nu istället kan dansa oss igenom livet och andas framtidstro.

Spelemannen är första i raden av låtar med Nisse & PopFolket. Planen är att släppa (minst) tre singlar i närtid, där en av dem är en cover på Evert Taubes Sjuttonde balladen.

Men idag får vi fylla våra liv och hjärtan tillsammans med Spelemannen, som vi kan dansa loss till. Här nedan ser du den underhållande musikvideon där Nisse kan ses i alla (spelemans)roller.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.