Nisse & PopFolket är ett folk-popband från Linköping som består av Micke Phalen, Alexandra Ekelöf, Glenn Fransson, Johan Nilsson, Torbjörn Nilsson och Jonathan Svensson.
Med förebilder som Traste Lindéns Kvintett och Perssons Pack i en salig blandning med popmelodier från Noice och Gyllene Tider är det helt klart ett band som försvarar den svenska musikskatten, både när det gäller pop och folkmusik.

Debutsingeln med bandet heter Spelemannen. En låt som är fylld av positiv energi och som kan ses som en hyllning till alla de hårt arbetande kulturarbetare som vridit ut och in på sig själva de senaste två åren för att överleva pandemin. Det blir liksom som ett avslut på det mörka dagarna och att vi nu istället kan dansa oss igenom livet och andas framtidstro.

Spelemannen är första i raden av låtar med Nisse & PopFolket. Planen är att släppa (minst) tre singlar i närtid, där en av dem är en cover på Evert Taubes Sjuttonde balladen.

Men idag får vi fylla våra liv och hjärtan tillsammans med Spelemannen, som vi kan dansa loss till. Här nedan ser du den underhållande musikvideon där Nisse kan ses i alla (spelemans)roller.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.