Nisse & PopFolket är ett folk-popband från Linköping som består av Micke Phalen, Alexandra Ekelöf, Glenn Fransson, Johan Nilsson, Torbjörn Nilsson och Jonathan Svensson.
Med förebilder som Traste Lindéns Kvintett och Perssons Pack i en salig blandning med popmelodier från Noice och Gyllene Tider är det helt klart ett band som försvarar den svenska musikskatten, både när det gäller pop och folkmusik.

Popmuzik Popcast

Debutsingeln med bandet heter Spelemannen. En låt som är fylld av positiv energi och som kan ses som en hyllning till alla de hårt arbetande kulturarbetare som vridit ut och in på sig själva de senaste två åren för att överleva pandemin. Det blir liksom som ett avslut på det mörka dagarna och att vi nu istället kan dansa oss igenom livet och andas framtidstro.

Spelemannen är första i raden av låtar med Nisse & PopFolket. Planen är att släppa (minst) tre singlar i närtid, där en av dem är en cover på Evert Taubes Sjuttonde balladen.

Men idag får vi fylla våra liv och hjärtan tillsammans med Spelemannen, som vi kan dansa loss till. Här nedan ser du den underhållande musikvideon där Nisse kan ses i alla (spelemans)roller.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.