Brittiska George Cosby firade alla hjärtans dag genom att släppa Lonely Heartbeats som även markerar första singel för 2022. 

Apple Music Svensk Pop

Lonely Heartbeats är en berättelse om två personer som har en stark gnista men stannar vid romantikens avgrund. Det finns tvekan på grund av risken att skada en vänskap. Den är full av storslagna textrader och bilder som sveper från den stigande spänningen och deras dragning till varandra.”

George Cosby

För att utöka sin suggestiva granskning av relationen ackompanjeras låten av ett hjärtskärande arrangemang som till största del utgörs av organisk instrumentering. Det andas singer-songwriter, men även till viss del indie och country.

”Enligt mig är detta inte ung, oskyldig kärlek utan snarare av relativ erfarenhet. Till förälskelsen kommer vetskapen att kemin mellan de två är sällsynt. Varför hålla ut på grund av rädsla, är inte lycka värt mer? Är det inte värt att blotta din själ och att ha den där möjligheten att utforska, dansa och finna tröst med?”

George Cosby

Genom att blanda karakteristisk sång med en minimalistiska produktioner och starka texter känns George en manlig motsvarighet till Lana Del Rey eller Florence + The Machine. Han ställer frågor om förälskelsens natur och en önskan att omfamna nya upplevelser. Just blandningen av filmiskt atmosfäriska produktioner och litterära texter känns som något helt unikt. 

Lonely Heartbeats är den första nya musiken från George som lovar mycket mer inför 2022. Artisten kommer därtill inom kort ge sig ut på debut i Europa-headline-turné. Nya singeln hör ni här! 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.