Amerikanska Emily Shirley delar med sig av den mörka låten The Last Time. Skriven precis i början av pandemin och under den totala lockdown som pågick i USA, handlar singeln om isolering och förlust. Här blandas en melankolisk produktion med organiska inslag och stark melodi. 

Popmuzik Podcast

Född i Connecticut är Emilys musikaliska minnen präglad av kyrkokörer, teater och Debbie Gibson. Klassiskt utbildad på piano och en veteran från high school och college semi-pro i  acapella körer, fann hon sin plats som sångare och låtskrivare när hon gick med i det Boston-baserade bandet Amun Ra som sångare. Deras själfulla poplåtskrivande förde artisten till diverse klubbspelningar och resulterade i två fullängdsalbum. Därefter flyttade Emily till Austin, Texas och ändrade sitt musikaliska sound. 

”När jag började om i en ny stad utan ett band samt jonglerade med sin grafiska designverksamhet och att vara mamma, var jag tvungen att skapa mitt soloutrymme och hitta ett sätt att låta musiken fungera med min livsstil” 

Emily Shirley

Med en pånyttfödd kärlek till piano började sångerskan skriva och spela igen. Debut EP:n Tiny Truths kom 2010. Redan 2013 hittade sångerskan återigen sitt band igen och gick med i The Belle Sounds på piano, synth och sång. Hon har turnerat i Texas och hela västkusten med The Belle Sounds och uppträtt på arenor som Strange Brew i Austin och The Great American Music Hall i San Francisco. Men nu är det alltså återigen den egna musik som står i fokus. Här är The Last Time. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011