Amerikanska Emily Shirley delar med sig av den mörka låten The Last Time. Skriven precis i början av pandemin och under den totala lockdown som pågick i USA, handlar singeln om isolering och förlust. Här blandas en melankolisk produktion med organiska inslag och stark melodi. 

Nordiska Favoriter

Född i Connecticut är Emilys musikaliska minnen präglad av kyrkokörer, teater och Debbie Gibson. Klassiskt utbildad på piano och en veteran från high school och college semi-pro i  acapella körer, fann hon sin plats som sångare och låtskrivare när hon gick med i det Boston-baserade bandet Amun Ra som sångare. Deras själfulla poplåtskrivande förde artisten till diverse klubbspelningar och resulterade i två fullängdsalbum. Därefter flyttade Emily till Austin, Texas och ändrade sitt musikaliska sound. 

”När jag började om i en ny stad utan ett band samt jonglerade med sin grafiska designverksamhet och att vara mamma, var jag tvungen att skapa mitt soloutrymme och hitta ett sätt att låta musiken fungera med min livsstil” 

Emily Shirley

Med en pånyttfödd kärlek till piano började sångerskan skriva och spela igen. Debut EP:n Tiny Truths kom 2010. Redan 2013 hittade sångerskan återigen sitt band igen och gick med i The Belle Sounds på piano, synth och sång. Hon har turnerat i Texas och hela västkusten med The Belle Sounds och uppträtt på arenor som Strange Brew i Austin och The Great American Music Hall i San Francisco. Men nu är det alltså återigen den egna musik som står i fokus. Här är The Last Time. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.