Efter nästan 4 års uppehåll sedan senaste albumet återvänder det dansk/svenska indierockbandet Black Light White Light med singeln Epilepsy hämtad från kommande fjärde albumet The Admirer.

DOLBY ATMOS

När pandemin tvingade gränserna mellan Danmark och Sverige att stänga fick bandet plötsligt hitta nya kreativa lösningar för att slutföra sina inspelningarna. Trots svårigheter har det ändå kommit ut något väldigt positivt av situationen. Black Light White Light säger själva att kommande platta är den mest personliga och mångsidigt kreativa samlingen de någonsin gjort. 

Den nya kreativa riktningen märks tydligt på första singeln Epilepsy. Med en filmisk och drömlik produktion blandas här lysande organisk indie med låtskrivaren Martin Ejlertsens personliga texter. Låten skildrar hjälplösheten, rädslan för förlust och död och den enorma kärlek han upplever varje gång hans dotter, som lider av epilepsi, får ett epileptiskt anfall.

”Det är en otroligt maktlös och nästan desperat känsla som infinner sig när man upplever att ens barn drabbas av ett stort, generaliserat krampanfall och förlorar medvetandet. Hur länge varar anfallet och vaknar hon ens igen? Varje gång det händer känns det som en nära-döden-upplevelse som gör dig känslomässigt utmattad.”

Martin Ejlertsen

Tusentals människor lider av epilepsi, men medicinskt finns det mycket kvar att utforska. Något artisten även upplevt är att det i allmänhet är väldigt lite fokus på alla de svårigheter som epilepsi kan innebära både för de med sjukdomen, men också för de anhöriga. Därför har bandet valt att singeln ska släppas på Internationella Epilepsidagen den 14:e februari 2022. Således är detta mer än en låt, det är ett troligt viktigt budskap till allmänheten och alla som kämpar med epilepsi. 

”Vad händer bakom slutna ögon, ansikte i kramper? Vart försvinner mitt barn när anfallet plötsligt träffar henne? Tacksamhet för livet och kärleken när hon sakta vaknar upp igen. Jag har försökt fånga dessa tumultartade tankar och känslor i den här låten, som uppenbarligen är väldigt personlig, då den berör ett otroligt sårbart och känsligt ämne för mig” 

Martin Ejlertsen
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011