Det är dags för Norska NØRD att debutera med den syntiga singeln Call my name. Önskan är att soundet ska vara catchy och roligt med en kombination av elektroniska element och modern produktionsteknik. Här ryms allt från varma och välbekanta akustiska gitarrer och trummor till mer nostalgiska inslag av 80-tals influerade pads. 

Den upplyftande texten talar om vänner som hjälper dig att komma ur dina dåliga dagar. Verserna beskriver det mentala tillstånd någon kan vara i när de har en dålig period i sitt liv. Den där känslan av att vara instängd och oförmögen att se de roliga och positiva delarna av livet. Medan refrängerna är från vännens perspektiv som hjälper att se ljuset och potentialen som man har inom sig själv.

NØRD kallar sig för en ”rymdpopduo” vars uppdrag är att få lyssnaren att dansa och må bra. Den specifika ljudbilden de går efter är en blandning av organiskt och akustiskt. Som smälts samman med drömska synthhooks och tydliga melodier svävande ovanpå snäva och snärtiga grooves. När det kommer till låtskrivande både skriver och producerar duon alting själva. 

”Musik är vår enda sanna passion och vi hoppas att vi kan få dig att stanna upp bara för ett par minuter och njuta av din resa genom vår musikaliska värld.”

NØRD
Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.