The Best Part är en alternativ pop-duo från Irland bestående av sångare/låtskrivare Aimee Cuffe och låtskrivare/multiinstrumentalist David Dudeney. De hämtar inspiration från en mängd genrer och soundet är en rik gobeläng av intrikata melodier vävd med elgitarrer och frodiga syntar.

Följ på Apple Music

Hittills har duon sett stora framgångar på Spotify Editorial-spellistor. De har även fångat uppmärksamheten hos BBC Introducing och fick radiospelningar över hela Irland, Storbritannien och Tyskland.

Nu är de tillbaka med den atmosfäriska singeln Fade Out

”Vi skrev Fade Out som en viktig påminnelse till oss själva och till alla andra att man aldrig ska låta sitt ljus slockna i tider av osäkerhet. Att välja att vara en del av en bransch där man ställs inför kritik, bakslag och besvikelser. Så är det viktigt att komma ihåg vad som gör oss unika och varför vi gör som vi gör. Det kommer alltid att finnas utmaningar och svåra tider som kan dämpa ditt ljus i den här världen. Det här är en låt som representerar den karaktär och det mod som krävs för att förbli sann mot sig själv och att kämpa mot vad det än är som försöker få dig att falla.”

The Best Part

Nyligen nominerades duon till Irish Music Months ”A New Local Hero” i samarbete med Hotpress. Deras singel Our House Is Burning fokuserade på klimataktivism med intäkter som donerats till en välgörenhetsorganisation för naturvård i Kenya. En vägvisare som markerar den stig som duon har för avsikt att vandra på. 

Luta er tillbaka och njut när The Best Part guidar oss igenom deras varma landskap i Fade Out. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.