21-åriga Emilia Pantic debuterar med singeln Roadkill skriven tillsammans med Åke Olofsson från Den Svenska Björnstammen. Som låtskrivare utgår Emilia Pantic från sina dagböcker vilket resulterar i personliga och råa texter som till och med utlämnar namn på personer hon har en historia med. Artistens kreativa process börjar alltid i händelsen och behovet av att bearbeta det hon går igenom på ett så ofiltrerat sätt som möjligt. 

Apple Music

Just debutsingeln talar om en destruktiv relation när man hänger med någon som man vet inte är bra för en. Producerad av förra veckans artistdebutant Kerstin Ljungström och Åke möter vi ett pop-punk inspirerat sound. Låten kantas av organiska trummor, elgitarrer och en melodisk lekfullhet som för de som lyssnat på Björnstammens även återfinns där. Snygga minimalistiska verser binds samman med explosiva refränger för att skapa en underhållande och dynamisk lyssning. 

Resan mot artisteriet började 2021 när Emilia började lägga ut korta klipp från studion på hennes TikTok som snabbt fick många visningar och hängivna fans. Detta ledde till att hon senare samma år flyttade upp till Stockholm från Göteborg för att satsa fullt ut på musiken.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.