21-åriga Emilia Pantic debuterar med singeln Roadkill skriven tillsammans med Åke Olofsson från Den Svenska Björnstammen. Som låtskrivare utgår Emilia Pantic från sina dagböcker vilket resulterar i personliga och råa texter som till och med utlämnar namn på personer hon har en historia med. Artistens kreativa process börjar alltid i händelsen och behovet av att bearbeta det hon går igenom på ett så ofiltrerat sätt som möjligt. 

Just debutsingeln talar om en destruktiv relation när man hänger med någon som man vet inte är bra för en. Producerad av förra veckans artistdebutant Kerstin Ljungström och Åke möter vi ett pop-punk inspirerat sound. Låten kantas av organiska trummor, elgitarrer och en melodisk lekfullhet som för de som lyssnat på Björnstammens även återfinns där. Snygga minimalistiska verser binds samman med explosiva refränger för att skapa en underhållande och dynamisk lyssning. 

Resan mot artisteriet började 2021 när Emilia började lägga ut korta klipp från studion på hennes TikTok som snabbt fick många visningar och hängivna fans. Detta ledde till att hon senare samma år flyttade upp till Stockholm från Göteborg för att satsa fullt ut på musiken.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.