DOLBY ATMOS

Det är som sagt stor skillnad på talangerna i det brittiska och svenska X-Factor i år.
Även om det är det svagaste året för öriket, så har den svenska versionen av programmet havererat helt, där vi har kanske den mest ointressanta finalen man kunde tänka sig.
Jag är fortfarande helt förvånad hur man kan rösta kvar Benny i tävlingen när han mer eller mindre säger att han vill därifrån. Skulle han nu vinna – vilket han tyvärr troligen gör – har tittarna valt fram någon som absolut inte vill vara artist eller som har X-Factor. Med andra ord så har de missat hela poängen med tävlingen – vilket är otroligt tragiskt.
Chansen att Awa ska vinna är som tur är stor även den – dock kan hennes röster ätas upp av de som röstar på Isak , så även om han i ärlighetens namn är kanonmat för finalen, så skulle deras liknande publik få Benny på vinstpallen.
Det skulle då vara ett bevis på att vi kanske inte ska ha fler talangjakter i Sverige, för vi tar ju ändå inte fram talanger… Den enda riktiga stjärnan i hela serien röstades ju ut med Malcolm .
Vilket troligen var ett aktivt val – antar att Sony ville få bort honom för att skapa en riktigt karriär för honom och det är väl helt okej. Men synd att han då inte fick ta sig hela vägen i mål, för som det ser ut nu så kommer ändå ingen annan vettig artist (förutom Awa) komma ut från programmet.

Så, nu har jag fått gnällt av mig om det.
Och vill visa två klipp från brittiska versionen för att ni ska förstå hur mycket bättre en sämre säsong är än den första svenska.

James Arthur gör en fantastisk version av Frankie Goes To Hollywoods klassiska julhit The Power of love .

Union J visar hur ett pojkband ska låta.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011