En låt om att be om ett mirakel bjuder The Fur oss på när han släpper den mer organiska poplåten Miracle. En låt som framförs av den hyllade sångerskan och låtskrivaren Tyte. Låten har en filmisk känsla över sig och den snygga produktionen smyckas med stråkar av Norrköpings symfoniorkester, vilket gör resultatet helt magiskt skulle jag säga.
För The Fur var tanken att Miracle skulle vara just en andlig och mer spirituell popballad, där inspiration hämtades från bland annat Michael Jacksons Earth Song och Madonnas Like a Prayer.

Popmuzik Podcast

Miracle passar väldigt fint som en låt nu inför julsäsongen. Just stråkarna tillsammans med klockspel, mjuka synthar och Tytes starka röst gör det som en perfekt julsång. Något som The Fur tagit vara på och släpper snart även en mer tydlig julversion av låten som då även blir ett samarbete med GET UP Soul Choir.

”Jag kände att man skulle kunna göra något än mer juligt med den. Att helt enkelt göra en god insats för julmusiken.
Man blir ju så trött på all kommersiell julmusik som basuneras ut i hela samhället. Miracle har ett juligt budskap där man ber om ett mirakel, men den låter inte som en stereotyp jullåt.
Det känns som en låt man kan tänka sig att lyssna på vid jul, men det är inte en uppenbar jullåt.”

Här nedan kan du även lyssna på versionen med GET UP Soul Choir. Riktigt snygg med fokus på kören i första hand.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011