En låt om att be om ett mirakel bjuder The Fur oss på när han släpper den mer organiska poplåten Miracle. En låt som framförs av den hyllade sångerskan och låtskrivaren Tyte. Låten har en filmisk känsla över sig och den snygga produktionen smyckas med stråkar av Norrköpings symfoniorkester, vilket gör resultatet helt magiskt skulle jag säga.
För The Fur var tanken att Miracle skulle vara just en andlig och mer spirituell popballad, där inspiration hämtades från bland annat Michael Jacksons Earth Song och Madonnas Like a Prayer.

Apple Music

Miracle passar väldigt fint som en låt nu inför julsäsongen. Just stråkarna tillsammans med klockspel, mjuka synthar och Tytes starka röst gör det som en perfekt julsång. Något som The Fur tagit vara på och släpper snart även en mer tydlig julversion av låten som då även blir ett samarbete med GET UP Soul Choir.

”Jag kände att man skulle kunna göra något än mer juligt med den. Att helt enkelt göra en god insats för julmusiken.
Man blir ju så trött på all kommersiell julmusik som basuneras ut i hela samhället. Miracle har ett juligt budskap där man ber om ett mirakel, men den låter inte som en stereotyp jullåt.
Det känns som en låt man kan tänka sig att lyssna på vid jul, men det är inte en uppenbar jullåt.”

Här nedan kan du även lyssna på versionen med GET UP Soul Choir. Riktigt snygg med fokus på kören i första hand.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.