I Insecure sammanför Michael Van Wagoner det bästa av pop och en elektronisk EDM. Resultatet blir en lyxig pop-banger med extra allt. Singeln är en hymn till sårbarhet och svårigheterna man ibland kan känna att öppna upp för någon. Artistens sång är kristallklar och bär på en skör känsla. Låten inleds med ett R&B influerat beat, djup-bas och en mjuka pockande synthar. Detta övergår sedermera i ett genialt akustiska break för att sedan explodera ut i refräng. 

Rolig fakta är att låten ursprungligen valdes ut för att tävla i en stor talangtävling. Men producenterna bakom singeln tyckte att den var för känslomässigt stark så beslutet blev att släppa den independent. 

Sedan unga år har Michael Van Wagoner vetat att han vill bli popstjärna. År 2020 tog han det beslutet och hoppade av college. Med vetskapen om att han var tvungen att försörja sig på sin min musik var misslyckande inget alternativ. Han flyttade därför till Las Vegas och blev praktikant för Imagine Dragons och The Killers, något som gjorde att han lärde sig detaljerna kring branschen.

Sedan dess har Michael producerat och skrivit med otaliga artister. Däribland två av mina absoluta favoriter Quinn XCII och Lauv.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.