Vi plöjer med rasande fart igenom Januari och det är dags för Johan och Sebastian att lista fem av sina favoritlåtar från den gångna veckan.

Svensk Pop Apple Music

Johans Popfavoriter

Little Boots – Crying on the inside

Klassisk brittisk pop när den är som bäst. Med en medryckande känsla sjunger Little Boots om att gråta bakom den glada fasaden. Snygg pop som verkligen sätter höga förväntningar på artistens kommande album Tomorrow’s Yesterdays.

Griff + Sigrid – Head on fire

Det känns nästan omöjligt för Sigrid att släppa en dålig låt. Den norska artisten visar gång på gång vilken lysande artist och låtskrivare hon är. Nya singeln Head on fire som hon gjort tillsammans med Griff är inget undantag. Lysande och direkt popkaramell. 

Phelly – Smäll

Phelly följer upp den lysande singeln Elefanter (Éléphants) från i fjol med den glittrande och medryckande singeln Smäll. Lysande pop vars stil och längd borde ha kommit långt i Melodifestivalen. Med tanke på att den skrevs i somras så var den nog ämnad det formatet…

Isac Halldin – Will you be mine

Man kommer på hur mycket man saknat vissa artister när man väl hör dem igen efter alldeles för långt uppehåll. Så är det när Isac Halldin släppte nya singeln Will you be mine. Riktigt bra pop som egentligen har alla förutsättningar att bli en global hit. Emotionellt, bra röst, och snyggt arrangemang. Allt som jag går igång på.

Down Time – Hurts being alive (Brothertiger Remix)

Det är som att kastas tillbaka till 90-talet och musikbilden som skapades av Moby och William Orbit på den tiden. Drömliknande pop med varma synthar och svävande sång. Väldigt behagligt och definitivt min påse detta. 

Sebastians Popfavoriter

Griff + Sigrid – Head On Fire 

Två av de popartister som fångat mitt intresse mest de senaste åren har gjort en låt ihop! Det kan ju inte bli annat än bra och mycket riktigt resultatet som skapas i Head On Fire en explosiv synth-driven pop-banger med extra allt. 

Tove Styrke – Show Me Love 

Det har länge känts som Tove Styrke ska explodera ut i popvärlden och bli den världsstjärna hon så väl förtjänar. Jag unnar henne verkligen all framgång och det kommande albumet känns redan riktigt starkt. Nya singeln Show Me Love presenterar helt klart Toves kraftfulla sångröst på ett helt nytt sätt. 

Kristofer Greczula – Something Outta Nothing (Blah Blah Blah)

Personligen älskar jag när man förenar djupa texter med ironi, vilket Kristofer Greczula helt klart lyckas göra i singeln Something Outta Nothing (Blah Blah Blah). Lättsamma verser kontrasteras med mäktiga refränger för att skapa ett otroligt starkt släpp. 

PHELLY – Smäll 

Pop-karamellen PHELLY är tillbaka och det är med besked. Intelligent nog har artisten döpt nya singeln till Smäll vilket är exakt hur den tas emot. Som en enda stor nostalgisk synth-kavlkad bär låten dessutom på hjärtligt text. 

LÈON – Wishful Thinking 

Det finns ingen svenska artist som berör lika djupt som LÉON. Nu är hon tillbaka för att önska oss en lyckosam start på 2022. I Wishful Thinking fångar sångaren hoppfullhet och vemod på ett perfekt sätt.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011