Det var 1979 som Robert Hazard släppte singeln Girls just wanna have fun som då var skriven ur ett manligt perspektiv. Men det var inte förrän 1983 som låten blev en stor hit efter att den amerikanska sångerskan Cyndi Lauper släppte sin version av låten. Med Laupers version ändrades också synvinkeln till en kvinnlig och låten blev omedelbart ett feministiskt anthem världen över. Låten intog förstaplatsen i flertal länder, bland annat i Australien, Kanada, Irland och Japan. Samt tvåa i Storbritannien, Frankrike och USA. Här i Sverige tog sig låten till en hedrande femteplats på topplistan.

Nordiska Favoriter

I den lekfulla videon får vi se Cyndi och hennes kvinnor ha just kul och dansar sig igenom scenerna. Samtidigt som sångerskan med låten och videon ville att samhället skulle se på kvinnor med samma ögon som män och göra dem mer jämställda.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011