Det var 1979 som Robert Hazard släppte singeln Girls just wanna have fun som då var skriven ur ett manligt perspektiv. Men det var inte förrän 1983 som låten blev en stor hit efter att den amerikanska sångerskan Cyndi Lauper släppte sin version av låten. Med Laupers version ändrades också synvinkeln till en kvinnlig och låten blev omedelbart ett feministiskt anthem världen över. Låten intog förstaplatsen i flertal länder, bland annat i Australien, Kanada, Irland och Japan. Samt tvåa i Storbritannien, Frankrike och USA. Här i Sverige tog sig låten till en hedrande femteplats på topplistan.

I den lekfulla videon får vi se Cyndi och hennes kvinnor ha just kul och dansar sig igenom scenerna. Samtidigt som sångerskan med låten och videon ville att samhället skulle se på kvinnor med samma ögon som män och göra dem mer jämställda.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.