Det var med singeln Kan du bara gå i våras Astian tog steget från att sjunga på engelska till att istället sjunga på svenska. Ett steg som inte bara förändrade språket utan även lyfte hela artisten ett stort steg upp skulle jag säga. Det är ju något med att just sjunga på ens modersmål som gör texterna mer raka, ärliga och faktiskt bättre överlag. Att det var rätt väg att gå råder ingen tvekan om. Kan du bara gå är Astians mest framgångsrika låtsläpp hitintills.

Apple Music Svensk Pop

Nu är det dags att följa upp den svenska debuten med singeln som rätt och slätt heter Du.
Likt föregångaren är det en mix mellan soulig R&B och pop där Astians mjuka röst får lyfta fram den mer synthiga och rytmiska produktionen.

Om singeln berättar Astian:

Du kan ses som andra sidan av känslan jag ville förmedla i Kan du bara gå. Istället för att vara heart-broken, är jag här lite smått förbannad och trött på att låtsas. Jag har kommit till den punkten där känner att jag inte orkar spela massa saker. Jag vet inte alltid vad jag vill, samtidigt som jag vill allting. Du symboliserar insikten av att ha fastnat i ett mönster och känna sig mer vilsen än någonsin. Men att sedan omvandla detta till styrka och erkänna för sig själv att man inte är mer än mänsklig.”

Du är skriven tillsammans med låtens producent Edvin Linderoth och du hör resultatat här nedan.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.