Det var med singeln Kan du bara gå i våras Astian tog steget från att sjunga på engelska till att istället sjunga på svenska. Ett steg som inte bara förändrade språket utan även lyfte hela artisten ett stort steg upp skulle jag säga. Det är ju något med att just sjunga på ens modersmål som gör texterna mer raka, ärliga och faktiskt bättre överlag. Att det var rätt väg att gå råder ingen tvekan om. Kan du bara gå är Astians mest framgångsrika låtsläpp hitintills.

Nu är det dags att följa upp den svenska debuten med singeln som rätt och slätt heter Du.
Likt föregångaren är det en mix mellan soulig R&B och pop där Astians mjuka röst får lyfta fram den mer synthiga och rytmiska produktionen.

Om singeln berättar Astian:

Du kan ses som andra sidan av känslan jag ville förmedla i Kan du bara gå. Istället för att vara heart-broken, är jag här lite smått förbannad och trött på att låtsas. Jag har kommit till den punkten där känner att jag inte orkar spela massa saker. Jag vet inte alltid vad jag vill, samtidigt som jag vill allting. Du symboliserar insikten av att ha fastnat i ett mönster och känna sig mer vilsen än någonsin. Men att sedan omvandla detta till styrka och erkänna för sig själv att man inte är mer än mänsklig.”

Du är skriven tillsammans med låtens producent Edvin Linderoth och du hör resultatat här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.