Man förstår hur starkt det svenska språket ändå är när svenska artister som brukar sjunga på engelska istället väljer att sjunga på sitt modersmål. Det blir både mer tillgängligt men det ger också mer tyngd till orden.
Det märks tydligt när Astian nu väljer att släppa singeln Kan du bara gå. En låt där han sjunger om en tidigare relation där båda så innerligt ville att det skulle fungera, men av olika anledningar drevs de bara längre och längre ifrån varandra. 

Men en rytmisk R&B-produktion som målas upp tillsammans med en popmelodi som blommar ut i refrängen gör att låten direkt fastnar. Sedan kan jag inte låta bli att älska syntslingan i låten. Det blir liksom lekfullt, samtidigt som texten och sången känns lite vemodig. Den där bitterljuva kontrasten som främst nordiska artister är så bra på att förmedla.

Om singeln berättar Astian för bloggen:

”Förra året var väldigt tufft på många sätt, både coronan men även för mig personligen. Den här låten är en exakt reflektion av vad jag kände för ungefär ett år sedan. Det föll sig helt naturligt att engelska inte räckte till för att uttrycka sig på längre. Låten skrevs faktiskt bara på 20 minuter och producerades på en timma, sen har jag vägt fram och tillbaka om den ska ändras eller produceras upp. Men jag har hela tiden kommit tillbaka till att det är just den råa känslan från den specifika stunden jag vill behålla och förmedla. Även om målet hela tiden varit och fortfarande är ställt mot engelsk EP i höst, så känner jag att den här låten bara måste komma ut.”

Även om Astian kommer med mer material på engelska känner jag personligen att svenska är något han bör fortsätta med. Både orden och uttrycket passar sångarens mjuka popröst perfekt, så för mig vore det självklart. Vi får i alla fall hoppas, för detta blev ju ett mycket lyckat första släpp med det ”nya” språket.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply