Amanda Jerlov från Göteborg fortsätter att släppa hits. Efter singlarna One not two och Like you do är det nu dags för Thinking bout you. En dansant och funkig poplåt med inspiration från giganter som Whitney Houston, Diana Ross och Stevie Wonder. Det blir med andra ord ett härligt neonstänk av 80-talet över låtens produktion, vilket jag självklart älskade.

Texten i sig handlar om hur sångerskan inte kan sluta fundera på om det var rätt beslut att avsluta en relation. Det blir med andra ord en kollision av vemod och upplyftande pop. En kombination jag personligen alltid älskar.

“Jag är otroligt dålig på att skriva glada låtar. Människor som bara är glada är ju inte så kul och människor som bara är sura är inte särskilt spännande det heller. Därför försöker jag jobba med kontraster. Känslor är ju mångsidiga och en utesluter ju inte en annan.”

Om grunden till texen berättar Amanda för bloggen.

”Tålamod är en tråkig grej tycker jag, det finns nog inte i mitt DNA. Ett beslut kan kännas så rätt i stunden för att tre timmar efter kännas som det dummaste jag gjort. Ibland går det för fort och jag ångrar mig. Den delen av mig blir tydlig i Thinking bout you. Jag har mycket känslor som det är och att addera kärlek till det gör ju inte saken mindre komplicerad.”

Så ta på dina dansskor och dansa loss till Thinking bout you tillsammans med en av landets starkaste pop-hopp här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.