Då var det dags för ännu en debutant att möta sin publik här i Popmuzik. Det är 22-åriga Amanda Jerlov från Göteborg som debuterar med singeln One not two. En härligt medryckande poplåt med skönt 80-talsretroskimmer över sig. Att låten i sig är inspirerad av akter som Whitney Houston och George Micheal fick ju detta pophjärta att slå lite hårdare vill jag lova. Med glittrande synthar, funkig basgång och sjukt stark refräng är det kärlek vid första lyssningen.
Kärlek förresten… Det är ju just den typ av uppvaktning som Jerlov här sjunger att hon inte vill ha. För låten handlar om att ensam är stark och att det är helt okej att faktiskt vara singel, även om samhället i sig gärna ser att man är ett par.

Skicka in din musik

“Ibland kan man ju tro att man behöver någon, att man inte kan bli hel förrän man hittar någon annan. Men det kanske är mest för att andra verkar intala en det. När man är själv är det mycket toppar och dalar, därför ville jag att One not two skulle bli en liten singel-anthem för alla som är trötta på folk som klagar på ens icke existerande kärleksliv.”

Jerlov har uppträtt på scener över hela landet sedan hon var 10 år gammal i diverse talangtävlingar. 2018 blev hon antagen The New York Film Academy i New York för att studera musikalteater. Nu har hon precis avslutat sitt första läsår på den prestigefyllda låtskrivarskolan Musikmakarna i Örnsköldsvik och ska nästa läsår starta sin praktik i Stockholm. Under sommaren och hösten ska hon släppa fler singlar och siktar mot en EP debut i början av 2022.

Så var med från början på Jerlovs resa här i bloggen och lyssna på singeln One not two. När det stora genombrottet kommer kan du alltid skryta om att du lyssnat på henne sedan debuten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011