Dags för alternativ rock från Göteborg i bloggen igen.
Swedish Love Story tog sitt namn från den engelska titeln av Roy Anderssons klassiska debutfilm En kärlekshistoria. Ett väldigt fint namn måste jag säga, och en bra film för övrigt.

Bandet består av Frej Jönsson, Anna-Lena Edler, Joel Jansson, Nils Wästberg och Jonathan Källstedt. Tillsammans debuterade de med singeln Bright tidigare i år som de sedan följdes upp med Guide. Planen är att Swedish Love Story snart ska släppa sitt debutalbum. Men innan de gör det släpper de här singeln Waves. Med skön drömliknande känsla och stark melodisk arrangemang skapar de en låt som känns lika skiftande som havets vågor.

Om singeln Waves berättar frontpersonen Frej för bloggen:

Waves tonsattes i ett mixat stadie av under och melankoli. Jag skrev sen texten med inspiration från några meningar ur Virginia Woolfs bok The Waves. Det är en låt som handlar om hur många olika skepnader en människa kan ha beroende på vem eller vilka den är omkring, och hur dennes verklighet upplevs därefter.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.