Dags för alternativ rock från Göteborg i bloggen igen.
Swedish Love Story tog sitt namn från den engelska titeln av Roy Anderssons klassiska debutfilm En kärlekshistoria. Ett väldigt fint namn måste jag säga, och en bra film för övrigt.

Apple Music

Bandet består av Frej Jönsson, Anna-Lena Edler, Joel Jansson, Nils Wästberg och Jonathan Källstedt. Tillsammans debuterade de med singeln Bright tidigare i år som de sedan följdes upp med Guide. Planen är att Swedish Love Story snart ska släppa sitt debutalbum. Men innan de gör det släpper de här singeln Waves. Med skön drömliknande känsla och stark melodisk arrangemang skapar de en låt som känns lika skiftande som havets vågor.

Om singeln Waves berättar frontpersonen Frej för bloggen:

Waves tonsattes i ett mixat stadie av under och melankoli. Jag skrev sen texten med inspiration från några meningar ur Virginia Woolfs bok The Waves. Det är en låt som handlar om hur många olika skepnader en människa kan ha beroende på vem eller vilka den är omkring, och hur dennes verklighet upplevs därefter.”

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.