Bara ett par månader innan pandemin stängde ner hela världen och livescenen ansågs vara den västa smittospridaren sedan råttorna under pestens tid, släppte Göteborgsbandet Dolorifics debutalbumet Welcome to Dolograd.

”Att släppa debutskiva precis innan en global pandemi var lite som att kasta musik i ett svart hål, men nu har vi hämtat oss och vill komma ut och spela igen!”

Dolorifics

Som sagt, nu har de borstat av sig dammet från isoleringen och gör sig redo att släppa ny musik. Först ut är singeln Terror & Sorrow. Här bjuds vi på klassisk indiepop med stark melodi, sköna gitarrslingor och imponerande refräng. Låten är för övrigt den första som bandet spelat in och producerat själva.

”Första versionen av Terror & Sorrow skrevs redan sommaren 2019 i en asvarm bil i Frankrike och låten inspirerades av drömmar och mardrömmar. Låtens form, trummor och slingor växte sedan fram i replokalen och därefter spelades låten in på Brax Recordings i Jonsered.”

Så välkomna Dolorifics tillbaka till en post-covid-värld med Terror & Sorrow som du hör här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.