Bara ett par månader innan pandemin stängde ner hela världen och livescenen ansågs vara den västa smittospridaren sedan råttorna under pestens tid, släppte Göteborgsbandet Dolorifics debutalbumet Welcome to Dolograd.

Popmuzik Podcast

”Att släppa debutskiva precis innan en global pandemi var lite som att kasta musik i ett svart hål, men nu har vi hämtat oss och vill komma ut och spela igen!”

Dolorifics

Som sagt, nu har de borstat av sig dammet från isoleringen och gör sig redo att släppa ny musik. Först ut är singeln Terror & Sorrow. Här bjuds vi på klassisk indiepop med stark melodi, sköna gitarrslingor och imponerande refräng. Låten är för övrigt den första som bandet spelat in och producerat själva.

”Första versionen av Terror & Sorrow skrevs redan sommaren 2019 i en asvarm bil i Frankrike och låten inspirerades av drömmar och mardrömmar. Låtens form, trummor och slingor växte sedan fram i replokalen och därefter spelades låten in på Brax Recordings i Jonsered.”

Så välkomna Dolorifics tillbaka till en post-covid-värld med Terror & Sorrow som du hör här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011