Vi tänkte vi skulle lista fem favoriter från den gångna veckan. Låtar som släppts under de nio senaste dagarna och som vi tycker du ska lyssna en extra gång på för att de just blivit våra personliga popfavoriter.
Planen är att Johan listar fem och Sebastian listar fem popfavoriter varje söndag. Så har ni något extra bra och personligt att lyssna på varje vecka.

Nordiska Favoriter

Sebastians Popfavoriter

Adele – Easy On Me 

Ja, det kanske är lite väntat. Spotifys mest streamade låt genom tiderna på en dag är även min favorit den här veckan. Men Adele gör det så förbaskat bra, inatt vaknade jag till och med med refrängen i huvudet. 

Sofia Karlberg – Do It Again 

Kanske mest känd för sina covers släppte Sofia Karlberg förra fredagen sin egenskrivna debut. Den behövde lite tid att växa på mig, men har gått varm i lurarna efter dess. Mörkt, mystiskt och atmosfäriskt. I like!

FINNEAS – Love is Pain 

Multitalangen och den hetaste producenten i världen just nu släpper sitt debutalbum. Indirekt känd som Billie Eilish storebror gör FINNIAS minst lika storartad filmisk musik och har en förtrollande stämma. Fokus-singeln Love is Pain visar prov på alla hans talanger och är en av mina givna favoriter den här veckan. 

JESSIA – But I Don’T 

Nytt namn för mig, men alltid lika kul när en artist kommer från ingenstans och imponerar starkt. I But I Don’T får jag den där perfekta attityd-fyllda tuggummi-popen som jag personligen älskar. Lär pumpas dagar när jag känner mig lite extra kaxig. 

Linnea Henriksson – En dålig idé 

Detta andas klassiskt Linnea Henriksson låthantverk och hennes röst skiner lika stark som den stjärna hon är. Kul att en svensk låt leverera så starkt i en vecka där de internationella släppen har lite övertaget. 

Johans Popfavoriter

Amskøld – Honestly

Med en träffsäkerhet i sina låtar som jag inte upplevt av någon annan än Troye Sivan under de senaste åren är Amskøld definitivt en av Sveriges mest spännande röster och artister just nu. Det är vemod, puls och sjukt stark melodi som artisten levererar på singeln Honestly. Pop skiner sällan så här starkt. 

Kylie Minogue + Years & Years – A second to midnight

Disco! Kylie Minogue och Olly Alexander skapar magi på dansgolvet med nya singeln A second to midnight. Det är precis detta jag vill Kylie ska ge oss varje gång hon släpper något. 

Adele – Easy on me

Det är svårt att värja sig mot magin hos Adele. Rösten. Känslan. Texterna. 
Nya singeln Easy on me är en perfekt höstballad och bådar gott inför kommande skilsmässoalbumet 30. 

Angelica Larsson – Faller

Från mörkret i de djupa gruvorna i Kiruna till den glittrande popscenen. Det är svårt att inte falla för Angelica Larssons andra singel Faller. Med en snygg synthmatta och skönt medryckande trummor skapar artisten en stark hit och grund för sitt artisteri. 

Ivy Nord – Lucid Dreaming

Pulserande synthar och trummaskiner tillsammans med en drömliknande sång skapar duon Ivi Nord popmagi för oss som känns som det perfekta soundtracket att köra i 110 på en motorväg igenom en neonupplyst metropol. Låten fångar verkligen känslan av en futuristisk värld måste jag säga, . 

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.