Adele är tillbaka! Efter att siffran 30 mystiskt dykt upp på utvalda platser runtom vårt klot började det snabbt spekuleras kring ett nytt album från en av de mest sålda artisterna genom tiderna. När sedan Taylor Swift plötsligt tidigarelade släppet av RED (Taylor’s version) satte folk ihop ett plus ett och förstod att det kommer ett album den 19 november. Igår fick vi detta bekräftat i ett pressmeddelande och idag kommer första singeln Easy On Me från Adeles fjärde studioalbum. 

Internet har fullkomligt bubblat över av förväntan och jag måste säga att jag stämt upp i denna hype. Hur låter det då? Det låter Adele i sin fulla glans! Ingen kan beröra så djupt genom sång som hon och omedelbart får jag rysningar längst hela ryggraden. Här sjunger sångerskan öppet och ärligt till sin ex-man och son att ha förståelse för att äktenskapet tog slut. Vi hör ångerfulla rader som ”Jag förändrade vem jag var för att sätta er båda två främst, men nu ger jag upp” . Men trots den sorg som gömmer sig i texten finns samtidigt hopp. En dålig relation är aldrig värd att stanna i och det är något Adele är redo att påminna och dela med hel världen. 

I tillhörande musikvideo väljer regissören Xavier Dolan att inleda svartvitt för att sedan i det rätta ögonblicket övergå till fullfärg. Det blir klart att denna skiftning markerar en kvinna som inser att hon inte behöver känna skuld för att hon numera sätter sig själv först. 

Någonstans hade jag kanske förväntat mig en helt ny version av Adele, särskilt efter att hon 2016 i Carpool Karaoke med James Corden sa att hon tror på triologier och att 25 var det sista albumet med siffror. Men vafasen hennes röst är oemotståndlig och som allra bäst när den blir satt i organiskt drivna pianoballader. Det här är magi!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.