One second tar oss med in i ett drömliknande och suggestivt ljudlandskap. Det är artisten Nelly Malou som nu släpper en spännande breakup-låt vars arrangemang skapar en känsla av ödslig ensamhet, vilket jag uppskattade.
Om låten berättar Nelly för bloggen:

POPMUZIK SUMMER

”Låten beskriver hur en giftig relation kan kastas mellan känslorna av att allt är underbart och hur allt fallerar. En desperat känsla, snudd på galenskap, där man går och väntar på att den andra ska höra av sig fast man egentligen vet att man bör springa fort åt andra hållet. En känsla av att vara fast och ensam i sitt eget huvud.”

Musikvideon till One second är filmad och skapad av artisten själv.
Tanken bakom den är att tittaren får följa med in i huvudet på en person som går hemma och försöker få tiden att gå i en frustrerad och hopplös väntan på att ens kärlek ska höra av sig. Personen går upp på morgonen och fixar sig inför en dejt med någon som aldrig dyker upp. Videon skildrar galenskapen, ensamheten, frustationen och besvikelsen man kan uppleva när man blir helt besatt av en annan människa i en obesvarad kärlek.

Nelly är multiistrumentalist, producent och låtskrivare från Dalarna. Hon började producera sin egna musik år 2014 och har sedan dess testat och experimenterat sig fram på egen hand för att hitta sitt nuvarande sound. Hon drar inspiration från artister som James Blake och Billie Eilish med en fäbless till norsk kontemporär popmusik så som bland andra Emilie Nicolas och Highasakite.
Senast vi hörde sångerskan var på singeln Sit back av HOUNDTRACK och ALEXDAYO 道.

Men som sagt, nu är Nelly aktuell med One second och du ser musikvideon här i bloggen där den har premiär.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011