Med Vision släpper Julia Melander sin andra singel under artistnamnet Yulia Lupi.
En låt som handlar om balansen mellan kreativt skapande och relationer, om tvivel och hopp och om att finna sig själv i en ny vision. Resultatet är en mörk och behagligt suggestiv låt som lyfts fram av en pianoslinga tillsammans med sköna hiphop-beats och sångerskans starka röst.

Skicka in din musik

”Skapandeprocessen började egentligen med några textrader ”A new life vision you know I wanted to escape” som fick en melodi. Jag brukar ofta börja så. Med en text som sedan får en melodi och efter det plockar jag ut ackord som passar melodin. Låten är fin som akustisk version men får mycket av sin magi genom detaljerna i produktionen som Marcus Dogramaci Svanberg (Maci) står för. En ganska enkel och avskalad låt blir en energifylld popballad. Den ”vocal drill” som hörs i introt och som sedan ligger i bakgrunden av produktionen får liv genom reverb och autotune. Maci är främst hiphop-producent och samarbetet mellan oss gjorde att det kändes naturligt att sticket i låten blev i form av en rapp.”

Till singeln Vision har nu Simon Bo Silverdahl spelat in en snygg musikvideo där naturen spelar en stor roll tillsammans med sångerskan. Vilket blir väldigt effektfullt.

Om arbetet med videon berättar Julia för bloggen:

”Det var en tidig morgon i slutet av augusti i närheten av Gagnef, Dalarna som jag och Simon gav oss ut för att filma musikvideon till Vision. Vi ville fånga morgonljuset. Det visade sig dock vara en ovanligt mulen och lite regnig dag, men såhär i efterhand så känns det som att det passade låten prefekt. Simon är dessutom en riktig mästare på att filma i ”low light”. Det blev en road trip kring Leksand/Gagnef där vi stannade till på lite olika ställen. Det mesta av videon spelades in vid ett kalkbrott, därav det turkosa vattnet. Vi visste att vi ville ha drönarbilder rakt ovanifrån i det turkosa vattnet, utöver det hade vi inte gjort en alltför detaljerad plan. Studioscenerna spelades in i Frida och Johan Airijokis studio i Gagnef. Det blev en fin blandning av det varma ljuset i studion och det kalla sensommarljuset.”

Julia Melander själv kommer från Östersund och bor numera i Stockholm där hon arbetar som musiklärare. Hon debuterade med singeln Vivid World i 2018 och jobbar just nu mot sin debut-EP.

Du ser premiären av musikvideon här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011