I slutet av förra året släppte den elektroniska alternativa duon The Killing Tapes EP:n Falling Down (Yellow), som då var första delen i en trilogi. Nu den 7:e Mars släpps uppföljaren: Falling Down (Blue). Först ut från det är singeln Shortwave, vars musikvideon har premiär i bloggen idag.

Nordiska Favoriter

Shortwave var en av de första låtarna som duon skrev till detta projekt, där Markus Crede försöker tolka Peter Svensson i studion. Att helt enkelt följa och analysera den andre och utifrån det bygga upp låtarna på en känsla.
Markus berättar:

”I låten Shortwave började jag sjunga ”I want to keep you in a good mood”. Och det var helt enkelt för att den dagen mådde Peter verkligen inte bra. Och han var dessutom sur och vresig på mig, så sångraden var ett ”lockrop” för att få kontakt med honom. Men vi hittade grunden på låten snabbt, och när vi gör det så mår vi plötsligt helt fantastiskt bra. Ja, nästan lyriska blir vi där i all misär!
Resten av låten skrevs utifrån att jag var en tanke… som genom en radiovåg kan sända ens tankar ut till den som vill ta emot dem. Jag gick genom en separation samtidigt som denna låt skrevs så en del kom också att handla om den relationen. Om att inte kunna göra sig förstådd och ha svårt att nå fram.”

Resultatet är en svävande poplåt med luftiga synthar och en behaglig takt. Det är likt en mix av det organiska och elektroniska. Över det hela kan du höra Charlie Linell sjunga texten. Riktigt skönt! Du hör resultatet här i bloggen tillsammans med videon.

The Killing Tapes

Vad tyckte du?
+1
4
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011